
Prihaja sezona bučk, imamo odličen način, kako jih lahko porabite.
Oglaševanje
Tradicionalna musaka, ki izvira iz Grčije in Turčije, se pripravlja z jajčevci in govedino.
Seveda je izvirni recept sčasoma doživel številne prilagoditve, pri nas pa se je uveljavila različica musake s krompirjem in mletim mesom. A lahko namesto jajčevcev uporabite tudi bučke.
Oglaševanje
Sestavine za musako z bučkami
- 1 kg večjih bučk
- 500 g mlete govedine
- 400 g mocarele
- 2 glavi čebule
- 4 jajca
- 400 ml kisle smetane
- 200 ml pasirane paradižnikove mezge
- sol, poper in ostale začimbe po okusu
- maščoba za praženje po želji
Priprava musake
Bučke olupite in po dolžini narežite na nekoliko debelejše rezine. Dajte jih v večjo posodo, dobro posolite in pustite, da spustijo vodo. Nato jih odcedite in obrišite s kuhinjsko krpo ali papirnatimi brisačami.
Oglaševanje
Čebulo drobno sesekljajte in popražite na malo maščobe. Dodajte mleto govedino in jo skupaj s čebulo pražite, dokler ne postane lepo rjave barve. Solite, poprajte in dodajte druge začimbe po svojem okusu (čili, sušena bazilika, origano …). Dodajte pasirane paradižnike in kuhajte na nizkem ognju, dokler se omaka nekoliko ne zgosti in mesni ragu postane gost in kompakten. Po potrebi dolijte malo jušne osnove ali vode.
Jajca razžvrkljajte in primešajte kislo smetano, vse skupaj dobro premešajte. Mocarelo narežite na tanke rezine.
Na dno namaščenega pekača položite plast bučk, nanje razporedite dve do tri žlice mesnega raguja, prelijte z malo jajčno-smetanove omake, nato položite rezine mocarele. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin.
Oglaševanje
Musako pecite v pečici, segreti na 180 stopinj Celzija, približno 40 minut – odvisno od moči vaše pečice.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje
Najnovejše
Oglaševanje
Oglaševanje