Konstrakta bo septembra nastopila v Sloveniji

Magazin 17. Jun 202215:15 0 komentarjev
Konstrakta
Goran Srdanov/NOVA.RS

Na letošnji Evroviziji je s svojim nastopom in pesmijo pritegnila veliko pozornosti, kmalu pa jo bomo lahko v živo videli in slišali še pri nas.

V okviru 29. obletnice AKC Metelkova mesto bo 8. septembra v Gala hali nastopila Konstrakta, predstavnica Srbije na letošnjem izboru za pesem Evrovizije, na katerem je osvojila peto mesto.

#related-news_1

“Redko smo gledalci Evrovizije s področja nekdanje Jugoslavije tako močno stiskali pesti kot letos – Konstraktina In Corpore Sano je nadzemeljska umetnina, skoraj premočna za Evrovizijo, in obenem točno to, kar je Evrovizija potrebovala. Umetnost, sporočilnost. Opozarjanje na stvari, ki pomenijo in so vredne pozornosti,” so zapisali organizatorji umetničinega koncerta v naši prestolnici.

Širšemu občinstvu je Ana Đurić, katere umetniško ime je Konstrakta, postala znana na Evroviziji, a sama ustvarja že vrsto let. Tokrat ne bo prvič nastopila v Ljubljani, saj je tukaj že bila leta 2007, takrat s kupino Mistake Mistake. Nastopila je na koncertu v Gala hali. Na septembrskem koncertu bodo obiskovalci imeli priložnost slišati njene pesmi in največje uspešnice skupine Zemlja gruva, ki sicer spremlja Konstrakto.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!