Kraljica Elizabeta bo po novem uporabljala posebno vozilo

Magazin 30. Mar 202214:45 0 komentarjev
kraljica Elizabeta
Profimedia

Britanska monarhinja si je pri hoji pomagala s palico, a zdaj je dobila vozilo, ki ji olajša gibanje po gradu Windsor.

95-letna kraljica Elizabeta je prejela vozilo za golf, ki je vredno kar 62.000 funtov, pomagalo pa se ji bo lažje gibati. Vozilo, ki ga je proizvedlo dansko podjetje Garia, je opremljeno z najsodobnejšo tehnologijo, hladilnikom in zaslonom za zabavo, poroča Daily Mail.

Vozilo ima štiri sedeže in lahko ga bo uporabljala za hitrejše premikanje po gradu Windsor skupaj s svojimi hišnimi ljubljenci, s psi pasme corgie. Kraljico so v zadnjih mesecih opazili s palico za hojo, nad katero pa ni najbolj navdušena. V gradu Balmoral, kjer rada počitnikuje, pa so vgradili dvigalo, da bi ji omogočili boljšo mobilnost.

kraljica Elizabeta
Profimedia

“Kraljica je pred kratkim prestala boj s covidom in poškodbo hrbta, kar bi bilo za marsikoga hudo, kaj šele za osebo, ki bo naslednji mesec dopolnila 96 let. Vozilo je nov dodatek v gradu in vsi so prepričani, da je to odlična zamisel. Zagotovo je ustrezno za kraljico in upamo, da ji bo pomagalo pri izpolnjevanju njenih obveznosti. Vsi si želijo, da bi bila še dolgo prisotna v javnosti,” je med drugim razkril njen biograf Robert Hardman. Dodal je še, da je kraljica v odlični psihični formi ter da noče niti slišati za invalidski voziček.

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.