Kraljica Elizabeta II. obiskala razstavo konj

Magazin 13. Maj 202219:14 > 19:25
Kraljica Elizabeta
PROFIMEDIA

Britanska kraljica Elizabeta je obiskala razstavo konj.

Kraljica Elizabeta II. si je danes ogledala kraljevo razstavo in dirko konj na posestvu njenega gradu Windsor. S tem je vsaj malce pomirila Britance, ki jih skrbi njeno zdravje, še posebej potem ko je v začetku tedna prvič po skoraj 60 letih zamudila začetek novega zasedanja britanskega parlamenta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

96-letna monarhinja se je na dogodek, ki je eden od vrhuncev njenega leta, pripeljala na prednjem sedežu Range Roverja, oblečena v belo bluzo, modro jopico in z zatemnjenimi očali. Skozi odprto okno avtomobila je spregovorila s skupino ljudi ter si z nasmeškom na obrazu ogledala nastope svojih konj.

Kraljica še vedno občasno trpi zaradi težav z gibljivostjo in se zato po posvetu s svojimi zdravniki ni udeležila tradicionalne slovesnosti ob začetku novega zasedanja parlamenta, so v ponedeljek sporočili iz Buckinghamske palače.

Odkar je kraljica lanskega oktobra nepričakovano pristala v bolnišnici, je v skladu z zdravniškimi navodili v veliki meri oklestila svoj urnik javnih dogodkov. Zaradi težav s hrbtom in težav pri stanju in hoji je odpovedala že številne dogodke, po preboleli okužbi z novim koronavirusom februarja pa jo po lastnih besedah spremlja še velika utrujenost.

Kraljica Elizabeta
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje