Lady Susan Hussey s kraljevo družino v javnosti prvič po incidentu

Magazin 08. Feb 202312:45
Lady Susan Hussey
Profimedia

Lady Susan Hussey so prvič videli skupaj s člani kraljeve družine, odkar je jeseni po rasističnem incidentu v Buckinghamski palači odstopila s položaja pomočnice v palači.

Dolgoletna dvorna dama pokojne kraljice Elizabete je bila slikana med hojo v cerkev sv. Marije Magdalene v Sandringhamu, ki sta se je udeležila tudi kralj Karel in princesa Anna. Člani kraljeve družine cerkev vedno obiščejo med bivanjem v hiši Sandringham, priljubljenem podeželskem zatočišču pokojne kraljice v Norfolku. Čeprav zadnji nastop lady Susan pomeni, da ostaja v kraljevem krogu, ni več članica ekipe kralja Karla.

Lady Susan Hussey
Profimedia

Novembra 2022 je botra princa Williama zapustila svoj položaj, potem ko jo je aktivistka proti zlorabi v družini Ngozi Fulani obtožila, da na sprejemu v Buckinghamski palači za boj proti nasilju nad ženskami postavlja rasno obremenjena vprašanja. Dogodek je gostila kraljica Camilla, Fulani pa se ga je udeležila v imenu Sistah Space, podporne skupine za afriške in karibske ženske, ki jih je prizadela zloraba.

“Mešani občutki glede včerajšnjega obiska Buckinghamske palače. 10 minut po prihodu je k meni pristopila članica osebja, Lady SH, mi premaknila lase, da bi videla značko z mojim imenom,” je Fulani zapisal v objavi na Twitterju. Aktivistka je povedala, da ji je Lady SH postavljala vprašanja, kot so: “Katere narodnosti ste?” “Od kod pravzaprav prihajaš?” “Od kod prihajajo vaši ljudje?” in “Iz katerega dela Afrike ste?”

Istega dne se je Buckinghamska palača odzvala z izjavo, da je vpleteni član kraljevega gospodinjstva odstopil in se opravičil za nesprejemljiva in obžalovanja vredne komentarje. Dvorniki so tudi potrdili, da je bila o incidentu uvedena preiskava. “V tem primeru so bili podani nesprejemljivi in ​​globoko obžalovanja vredni komentarji,” je palača zapisala v izjavi. “Glede te zadeve smo stopili v stik z Ngozi Fulani in jo vabimo, da se osebno pogovori o vseh elementih svoje izkušnje, če želi.”

Dva tedna pozneje je palača sporočila, da se je lady Susan Hussey srečala s Ngozi Fulani, da bi obravnavali incident, ki se je zgodil na sprejemu v palači prejšnji mesec. “Na tem srečanju, polnem topline in razumevanja, se je lady Susan iskreno opravičila za komentarje, ki so bili izrečeni in stisko, ki so jo povzročili gospe Fulani,” so dvorjani zapisali v izjavi in ​​objavili fotografijo žensk, ki sedita skupaj. “Lady Susan se je zavezala, da bo poglobila svoje zavedanje o vpletenih občutljivostih in je hvaležna za priložnost, da izve več o težavah na tem področju. Gospa Fulani, ki je bila po krivici deležna najgrozljivejše množice zlorab na družbenih omrežjih in drugod, je sprejela to opravičilo in ceni, da ni bila zlonamerna.”

Kralj Karel in kraljica Camilla ter drugi člani kraljeve družine so bili popolnoma obveščeni o incidentu in so veseli, da sta obe strani dosegli ta dobrodošli izid.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.