Lepotne skrivnosti hollywoodske dive Elizabeth Taylor

Magazin 18. Sep 202112:02
Elizabeth Taylor
Profimedia

Svoje čase je veljala za eno najlepših igralk na svetu. Slovela je po svojih očeh z vijoličnim odbleskom in izjemno gostih trepalnicah.

Elizabeth Taylor se je rodila leta 1932, poslovila pa se je pred desetimi leti, ko ji je odpovedalo srce. Na svet je prišla v Londonu, ko je imela sedem let, pa se je skupaj s starši preselila v ZDA.

Igralstvu se je zapisala že kot deklica, saj je s samo devetimi leti že nastopila v filmu. V galeriji njenega očeta jo je namreč opazila zaročenka direktorja Universal Studios.

Prvič je leta 1942 igrala v filmu z naslovom There’s One Born Every Minute, že leta 1943 pa je dobila vlogo Priscille v znamenitem filmu Lassie se vrača in povsem očarala gledalce. Status otroške zvezdnice je dobila z nastopom v filmu National Velvet.

Številni jo pomnijo v vlogi legendarne Kleopatre

Slava jo je spremljala že od otroštva, saj je dobesedno odraščala pod žarometi. V času svoje kariere je igrala v več kot 50 filmih, dobila je dva oskarja – prvega za glavno vlogo v filmu Butterfield 8, pozneje pa še drugega za glavno vlogo v uspešnici Kdo se boji Virginie Wolf?

Elizabeth Taylor
Profimedia

Številni ljubitelji sedme umetnosti so si Elizabeth dobro zapomnili po vlogi v filmu Kleopatra. Zanj je dobila milijon dolarjev, tako da je postala najbolje plačana hollywoodska igralka.

Lepotica z živahnim zasebnim življenjem

S svojo lepoto, ki je na velikih platnih in rdečih preprogah še kako prišla do izraza, je plenila pozornost medijev, tako kot s svojim zelo razburkanim zasebnim življenjem.

Bila je poročena kar osemkrat, od tega dvakrat z igralcem Richardom Burtonom. Njuna zveza je svoje čase veljala za največjo hollywoodsko romanco, spoznala pa sta se prav med snemanjem filma Kleopatra.

Elizabeth Taylor in Richard Burton
Profimedia

Kemija med njima je bila očitna tudi na filmskem platnu. Žal ljubezen ni držala do konca njunih dni. Ko sta se drugič ločila, se je Elizabeth vdajala pijači, zaradi alkoholizma in odvisnosti od tablet se je morala tudi zdraviti.

Njen način šminkanja so oponašale mnoge ženske

Stalnica njenega turbulentnega življenja je zagotovo bila lepota, po kateri je slovela. Zanjo je v veliki meri skrbela sama, tako za nego kože in – presenetljivo – tudi za make-up, tako za slovesne dogodke kot za nastope, je že pred časom za spletno stran The Hollywood Reporter razkril njen osebni asistent.

Elizabeth Taylor
Profimedia

Zavedala se je, da so ena od večjih prednosti njene oči, ki so sicer bile temno modre barve, a so delovale vijolično. Vedno jih je dodatno poudarila s črtalom za oči, pri tem pa je uporabljala temno sivi svinčnik, ne pa črnega. Črtalo je vedno nanesla v nekaj slojih in ga sproti senčila. Umetnih trepalnic ni nosila, saj je imela čudovite, naravne, goste in črne trepalnice. Tudi njene obrvi so bile take, goste, temne in poudarjene. Oblikovala jih je v lok, ki je lepo zaokrožil njene oči.

Tudi ustnicam je posvečala veliko pozornosti – večinoma je uporabljala rožnate odtenke šmink in bleščil za ustnice, ki jih je nanašala v slojih. Šminkanju je posvetila tudi več ur, ko se je bilo treba urediti za kakšno pojavljanje v javnosti ali na družabnih dogodkih.

Elizabeth Taylor
Profimedia

Kožo obraza je negovala z vlažilno kremo in vedno je poskrbela, da si jo je temeljito vtrla. Zanimivo je, da pri negi las ni uporabljala regeneratorja, saj se je bala, da bodo videti preveč “polikano” – najraje je imela bujne, nakodrane in natupirane pričeske, dolga leta je vztrajno nosila tako frizuro, ki jo je utrdila z lakom za lase.

Njen slog so svoje čase posnemale številne ženske, tako da ne čudi dejstvo, da je na spletu mogoče najti posnetke tutorialov z nasveti in navodili za šminkanje v njenem slogu, ki je očitno priljubljen še dandanes.