Ljudje, ki jim ni dobro slediti na družbenih omrežjih

Magazin 23. Mar 202214:45
ženska
Profimedia

Kdaj ste nazadnje pregledali, komu sledite na družbenih omrežjih?

Z družbenimi omrežji si lahko naredite veliko škode ali pa koristi – odvisno od tega, kako jih uporabljate. Če na njih preživite veliko časa, se boste slej ko prej začeli primerjati z drugimi, ki objavljajo le srečne trenutke iz svojega življenja. Lahko pa izveste tudi kakšno koristno informacijo ali ponovno navežete stik s prijateljem iz otroštva. Odločitev je vaša.

V vsakem primeru pa bi bilo morda dobro, da prenehate slediti nekaterim ljudem:

Znanci s šole in fakultete, s katerimi se niste družili ali razumeli

Ko ste hodili z njimi v šolo, je bilo verjetno zabavno spremljati, kaj počnejo vaši vrstniki, saj ste se vsi spopadali s podobnimi težavami. Zdaj pa ni več potrebe po tem. Morda vam celo vzbujajo slabo vest, ker imajo družine, nove službe, kupujejo hišo … In seveda so nenehno srečni. Saj veste, da to ne drži, a tako lahko se je zaplesti v začarani krog nezdravega primerjanja.

Bivše ljubezni

Tu ni nikakršne koristi za vas, lahko le ponovno prikličete slabe občutke, postanete ljubosumni ali se ne morete otresti preteklosti. Zakaj bi spremljali življenje svojih bivših partnerjev in preverjali, ali so našli novo ljubezen? To vam preprečuje, da bi sami nadaljevali življenje, predelali razhod in zaživeli naprej.

Raje čas namenite sebi in se končno postavite na prvo mesto. Obdajte se z ljudmi, ki vam veliko pomenijo in ob katerih se dobro počutite.

Vplivneži, ki škodijo vaši samopodobi

Saj veste, tisti popolni, vedno nasmejani, fit vplivneži, ki vam podelijo kakšen nasvet in stalno ponujajo produkte, ki naj bi izboljšali vaš vsakdan. Tisti, zaradi katerih imate slabo vest zaradi vsakega koščka čokolade, vsakega na hitro pripravljenega obroka ali zamujenega športnega podviga …

Nič dobrega ne dobite od takih ljudi, zato ni potrebe, da naredijo še več škode vaši samozavesti in samopodobi. Prenehajte jim slediti in raje poiščite profile, ki vas navdihujejo, vam dajo dobro idejo, zaradi katerih se dobro počutite.

Prijatelji, ki to niso

Ali še vedno sledite prijateljem, ki so vas razočarali ali ki vas pokličejo za zabave ali ko kaj potrebujejo? Ne potrebujete jih niti v svojem krogu prijateljev niti na družbenih omrežjih. To je podobno kot pri bivših ljubeznih – kaj dobrega imate od tega, da sledite njihovim življenjem? Poleg tega vam škodijo tudi toksični odnosi, ki jih imate s takimi prijatelji. Po druženju z njimi se ne počutite bolje, ampak slabše, ne podpirajo vaših ciljev in verjetno se jim ne morete zaupati, kadar vam je težko.