Maček tedne strmel v zid. Razlog je presenetil lastnike

Magazin 28. Maj 202416:06 2 komentarja
Maček
Foto: Zajem zaslona/@razzle.reads/TIKTOK

Maček je več tednov strmel v steno in mijavkal. Ko so se lastniki odločili preveriti, zakaj, so ugotovili, da ima njihov ljubljenček za strmenje zelo dober razlog.

Lastniki mačk so običajno navajeni na njihove premnoge kaprice – in imajo svoje ljubljenčke zaradi tega še raje. So bitja z zelo občutljivim sluhom in reagirajo na vsak zvok, zaradi česar mačji lastniki včasih prezrejo kakšno še posebej nenavadno obnašanje, kot denimo to, ko se nenadoma nehajo premikati in začnejo strmeti v steno.

Nekateri lastniki se šalijo, da njihove kosmatinke verjetno vidijo duhove, a verjetno le zato, ker slišijo nekaj, česar mi ne.

Prav tak je primer ameriškega mačka Suma, ki je več dni mijavkal in strmel v zid. Sumove lastnike je njegovo vedenje zabavalo in mislili so, da je preprosto malce bizaren. A ker kar ni nehal strmeti, so se odločili preveriti, za kaj gre. Ugotovili so, da mačka opozarja na prisotnost miši v hiši.

“Več tednov smo se mu posmehovali, ker je strmel v svoje ‘nevidne stenske demone’, dokler nismo odkrili, kdo stoji za tem zidom. Dali smo mu dodatne priboljške, da bi se opravičili za slabo ravnanje z njim v zadnjem času,” je na družbenem omrežju TikTok zapisala njegova lastnica in dodala, da jih je v celotni situaciji presenetilo to, da pa njena druga mačka ni pokazala niti najmanjšega zanimanja za problematično steno.

@razzle.reads We’ve been making fun of him for weeks because he just stares at his “invisible wall demons” all day but we just discovered we have a mouse problem. Sumo can’t figure out any of the treat puzzles we get but he can at least detect mice I guess 😂 We gave him extra treats tonight to make up for how badly we’ve been roasting him lately #catsoftiktok #catlovers #catsvideo #cats #smartcat ♬ original sound – Rachael | Booktok 📚


BONUS VIDEO: Boštjan Dermol iskreno o bolezni, smrti in ljubezni

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje