Mads Mikkelsen je kariero začel po 30. letu: ”Nikoli ni prepozno”

Magazin 18. Avg 202213:45 0 komentarjev
Mads Mikkelsen
Profimedia

Danski igralec Mads Mikkelsen je svojo igralsko kariero začel šele v tridesetih in priznal, da za izpolnitev sanj nikoli nismo prepozni.

Mads Mikkelsen, ki je na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu dobil nagrado srce Sarajeva, ki so mu jo podelili za prispevek k filmski umetnosti, ima za seboj impresivno kariero, v kateri je posnel več kot 50 filmov in televizijskih serij, številni njegovi projekti pa so bili zelo uspešni. Vse to pa mu je uspelo v dobrih 25 letih, saj se je filmski karieri posvetil šele, ko je že dopolnil 30 let.

Danes 56-letni igralec vsem mladim upom sporoča, da so sanje vedno dovoljene in da nikoli ne smejo obupati. “Nikoli ni prepozno,” je dejal zbranim novinarjem v Sarajevu, kjer je bil prikazan film Lov, v katerem igra glavno vlogo učitelja, ki je bil po krivem obtožen.

Mads Mikkelsen
Profimedia

Postavni Danec je svojo kariero začel kot telovadec in plesalec, ki je sodeloval pri številnih gledaliških, televizijskih in filmskih projektih, danes pa je velik zvezdnik tako na Danskem kakor tudi v Skandinaviji.

Mikkelsen je debitiral v kriminalni drami Pusher leta 1996, kjer je imel vlogo preprodajalca in odvisnika od drog, nato pa je zaigral tudi v drugem delu filma. Danska filmska akademija je prepoznala njegovo delo in mu podelila nagrado za najboljšega igralca, ki jo podeljuje združenje danskih filmskih kritikov.

Leta 2006 je Mikkelsen dobil vlogo negativca po imenu Le Chiffre v filmu o Jamesu Bondu Casino Royal. V istem letu je odigral tudi glavno vlogo v za oskarja nominiranem filmu After the Wedding.

Odličen je bil tudi v seriji Hannibal, ki so jo predvajali na NBC, kjer je odigral vlogo psihologa in sociopatskega serijskega morilca dr. Hannibala Lecterja, ki je bil posnet po romanu Thomasa Harrisa.

Vidno vlogo pa je imel tudi v filmu Nažgani, ki je bil leta 2021 nagrajen z oskarjem.

V svoji igralski karieri je dosegel številne uspehe in dokazal, da so sanje zares dovoljene vedno in povsod.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!