Maja se začenja koncertna sezona v Križankah

Magazin 26. Mar 202210:00 > 13:00 0 komentarjev
Matevž Šalehar - Hamo
Marko Alpner

Potem ko je bila skupina Hamo & Tribute 2 Love prisiljena odpovedati februarski koncert v Kinu Šiška, se zasedba vrača v velikem loku s koncertom v ljubljanskih Križankah. Težko pričakovane vstopnice so že na voljo, pričakovanja pred novo koncertno sezono pa so optimistična.

Tako kot drugi glasbeni izvajalci v Podalpju se je bila tudi skupina Hamo & Tribute 2 Love v zadnjih dveh letih prisiljena prilagoditi situaciji. To je pomenilo precej okrnjene nastope in stik s poslušalci ter iskanje novih načinov.

Kot je v intervjuju za revijo Playboy v začetku virusne krize pravilno napovedal Matevž Šalehar – Hamo, pa je prav obdobje zadnjih dveh let poskrbelo za korenite spremembe v družbi. ”Ljudje so sicer fizično nataknili maske, v resnici pa je v teh časih marsikatera maska padla z obraza. Neko preobrazbo čutim, v pozitivnem smislu. Morda je to čas, ki bo rekonstruiral neke vrednote. Ampak, preden bodo prišle na plan lepe vrednote, bo marsikdo pokazal še vse slabe. Ta preobrazba potrebuje čas in to je edina dobrina, ki jo je v tem trenutku preveč,” je aprila 2020 predvideval Hamo.

Veselje pred prvim večjim koncertom po dveh letih, pred februarskim koncertom ljubezni, ki bi moral biti 22. februarja, je bilo zato veliko. Na žalost ljubiteljev glasbe pa je bil koncert zaradi situacije odpovedan. Pa vendar so kmalu našli alternativo. Zasedba Hamo & Tribute 2 Love bo tako 22. maja nastopila kar v ljubljanskih Križankah. S tem bodo postali prva skupina, ki bo v tem letu stala na odru Poletnega gledališča. ”Vsak slovenski bend v mislih sanjari o Križankah, moje sanje zdaj postajajo vedno bolj resnične,” se koncerta veselijo člani skupine.

Band, ki lubezen nosi v svojem imenu kar dvakrat – enkrat z besedo in enkrat s srcem v logotipu – je to leto poimenoval leto lubezni, v Križankah pa bodo nastopili v mesecu ljubezni! Ljubezen po dveh letih razslojevanja, deljenja in prepira potrebujemo bolj kot kdaj prej: ”Ves svet ta trenutek potrebuje ogromno sočutja in ljubezni. To valuto je treba spodbujati, ker je edina, ki nas združuje!” pravijo Hamo & Tribute 2 Love.

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!