Måneskin: modne ikone hiše Gucci

Magazin 17. Sep 202120:00 0 komentarjev
Maneskin
Profimedia

Že po zmagi italijanskih glamrockerjev Måneskin na letošnji Evroviziji je marsikdo pripomnil, da bi si izklesane ličnice pevca Damiana Davida zaslužile svoj modni portfelj.

Zdaj je postavni 22-letnik skupaj s kolegi iz zasedbe, ki jo zaokrožajo basistka Victoria De Angelis, kitarist Thomas Raggi in bobnar Ethan Torchio, postal obraz kampanje Gucci Aria.

Kot so zapisali na spletni strani slovite italijanske modne hiše, je skupino, ki si je status razvpitih rokerjev prislužila tudi zaradi namigovanj, da so kar pred kamerami na izboru Pesmi Evrovizije v Rotterdamu uživali kokain (kar so pozneje sicer vztrajno zanikali in celo dokazali s krvnimi testi), za svojo muzo izbral sam kreativni vodja pri Gucciju, Alessandro Michele.

Za objektivom je stal priznani dvojec Mert & Marcus, po Michelejevih besedah jim je uspelo ustvariti podobe, ki so “ujele revolucionarni in radosten zagon erosa”. Seksi kampanja obuja duha sedemdesetih s hlačami na zvonec, usnjenimi jermeni, perjem in bujnimi grivami, seveda pa ne manjkajo niti kultni Guccijevi mokasini. Måneskin je pisana na kožo tudi zato, ker briše meje med spoloma in se požvižga na družbene zapovedi o tem, kaj je spodobno in dovoljeno.

Måneskin, ki so svojo skupno pot sredi prejšnjega desetletja začeli na rimskih ulicah, so se kot Guccijevi ambasadorji tako pridružili dolgemu seznamu zvezdniških imen, kot so Harry Styles, ASAP Rocky in Iggy Pop. S svojim idolom Popom so sodelovali tudi pri različici svojega aktualnega komada I Wanna Be Your Slave. V videospotu, ki spremlja to njihovo prvo izvirno pesem v angleščini, in ima do danes 40 milijonov ogledov, seveda nosijo oblačila Gucci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!