Prenova najemniškega stanovanja: nič več zanemarjeno, ampak čudovito

Magazin 02. Nov 202205:23 0 komentarjev
kuhinja
PROFIMEDIA

Najemniško stanovanje, v katerem živi s hčerkama, sedemletno Jessico in štiriletno Amber, se je mama samohranilka Victoria Robinson iz Hertfordshira v Angliji odločila prenoviti, ker je bilo videti zanemarjeno in neugledno.

Da bi stanovanju z dvema spalnicama vdihnila novo življenje, se ga je odločila prenoviti, a je bil njen proračun omejen, saj je honorarno zaposlena in skrbi za dva otroka. Na Facebooku je nenehno iskala cenovno ugodne spletne trgovine s pohištvom in kupila odlične kose po nizkih cenah. Celotna prenova jo je stala le 3.400 evrov, večino dela pa je opravila sama.

Ker Victoria ni lastnica stanovanja, ga ni mogla predelati, na primer podreti sten, lahko pa ga je prenovila po svojih željah.

S prijateljevo pomočjo je odstranila stara tla v dnevni sobi in na hodniku ter položila nova lesena tla, ki so jo stala približno 345 evrov. Stene je pobelila z belo barvo in sobo opremila z novim pohištvom – preprogo za 46 evrov, ogledalom za 46 evrov, klubsko mizico za 92 evrov in kavčem za 460 evrov. V otroški sobi je bele stene okrasila s črnimi pikami, v slogu 101 dalmatinca, vanjo pa postavila posteljo za 80 evrov in otroško igralno kuhinjo za 23 evrov.

DNEVNA SOBA DNEVNA SOBA
PROFIMEDIA
DNEVNA SOBA DNEVNA SOBA
PROFIMEDIA
JEDILNICA JEDILNICA
PROFIMEDIA
KUHINJA KUHINJA
PROFIMEDIA
KUHINJA KUHINJA
PROFIMEDIA
MIZA MIZA
PROFIMEDIA
OTROŠKA SOBA OTROŠKA SOBA
PROFIMEDIA
SPALNICA SPALNICA
PROFIMEDIA
SPALNICA SPALNICA
PROFIMEDIA
spalnica spalnica
PROFIMEDIA
spalnica spalnica
PROFIMEDIA
spalnica spalnica
PROFIMEDIA
spalnica spalnica
PROFIMEDIA
kuhinja kuhinja
PROFIMEDIA

V kuhinjske omare je postavila vlaknene plošče, da bi pridobila več polic za shranjevanje. Nato je vse omare in elemente pobarvala na belo ter najela mojstra, da je odstranil kuhinjska tla in položil nove ploščice, kar jo je stalo 460 evrov. Na delovne plošče je položila bel vinil, katerega cena je 23 evrov za dve roli, s čimer je dopolnila bel, minimalističen videz doma.

Tudi spalnici je nadela bele odtenke in kupila posteljo za 86 evrov, predale za 70 evrov, toaletno mizico za 80 evrov, vse pa je našla na Facebookovem Marketplaceu. Ostala ji je le še kopalnica, a z dosedanjo prenovo ne bi mogla biti bolj zadovoljna, še posebej ker je ni stala veliko.

“Moj nasvet je, da iščete dobre cene. Nimam veliko denarja, a stanovanje mi je uspelo prenoviti s strogim proračunom,” svetuje Victoria Robinson, ki s hčerkama Jessico in Amber zdaj uživa v modernem in urejenem stanovanju, piše Zadovoljna.hr.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!