Matthew McConaughey v videu razkril, da (še) ne bo guverner

Magazin 03. Dec 202117:15 0 komentarjev
Matthew McConaughey
Profimedia

Oskarjevec Matthew McConaughey se je odločil, da se (zaenkrat) vendarle ne bo podal v politiko, natančneje, da se ne bo odločil za kandidaturo za guvernerja Teksasa.

Priznal pa je, da se je zadnji dve leti igral z mislijo, da bi se posvetil politiki. V tem času je veliko raziskoval, se učil in poslušal, je 52-letnik povedal v videoposnetku, ki ga je delil s sledilci na Twitterju.

“Kot preprost fant, rojen v majhnem mestu Uvalde v Teksasu, nisem nikoli pomislil, da bi lahko kdaj postal politični voditelj,” je dejal McConaughey.

“To je ponižna in navdihujoča pot, o kateri je treba razmišljati. To je tudi pot, za katero sem se odločil, da je v tem trenutku ne bom ubral.”

“Naša politika potrebuje nove cilje”

Igralec je dodal še, da se je posvetil študiju tako ameriške kot teksaške politike. “In kaj sem se naučil? Veliko,” pravi. “Da imamo nekaj težav, ki jih moramo rešiti. Da naša politika potrebuje nove cilje. Da imamo delitve, ki jih je treba preseči. Da v svojih življenjih potrebujemo več zaupanja.”

Pojasnil je, da bo, namesto da bi kandidiral za guvernerja Teksasa, še naprej podpiral lokalne podjetnike, poslovne ideje in fundacije, ki omogočajo ljudem uspeh.

“To so ameriške sanje,” je dodal. “In politiki, tisti dobri, nam lahko pomagajo priti tja, kamor moramo. Toda bodimo si na jasnem, ničesar ne morejo storiti za nas, če se sami ne odločimo, da bomo to storili.”

Če bi se podal v kandidaturo in zmagal, bi sledil zgledu starejšega igralskega kolega Arnolda Schwarzeneggerja, ki je bil med letoma 2003 in 2011 guverner Kalifornije.