McLaren predstavlja športne superge, oblikovane po zgledu svojih štirikolesnikov

Magazin 06. Avg 202209:45 0 komentarjev
mclaren superge
Profimedia

Britanski proizvajalec športnih avtomobilov širi svojo luksuzno znamko na modni trg skupaj z znamko obutve Athletic Propulsion Labs.

McLaren Group se podaja v modne vode, saj želi britanski proizvajalec luksuznih avtomobilov prek partnerstev ulične mode doseči širši krog potrošnikov. Proizvajalec avtomobilov je pri debiju obutve sodeloval z znamko obutve Athletic Propulsion Labs. Linija omejene izdaje, imenovana HySpeed, vključuje športne copate v petih barvah, prežete z oblikovalskimi elementi iz McLarnovih športnih avtomobilov, kot so sedeži in aerodinamika. Vodstvo je povedalo, da se je projekt začel iz nič in da je bil v razvoju dve leti. Univerzalne tekaške copate so v omejeni seriji na voljo za slabih 450 evrov.

Profimedia

Športne copate so opremljene s tridelnim segmentiranim vmesnim podplatom z APL-jevo patentirano tehnologijo FutureFoam, zasnovano za izboljšanje navpičnega preskoka, skupaj s ploščami iz ogljikovih vlaken po celotni dolžini in oblazinjenjem, napolnjenim z dušikom, zaradi česar so enako inovativne kot štirikolesniki te znamke. Nadaljnji navdih iz McLarnovih avtomobilov je mogoče prepoznati v oblazinjenju pete, ki je oblikovano po sedežih proizvajalca avtomobilov Senna za dodatno udobje in podporo. Poleg tega ima zunanji podplat vzorec tekalne plasti, ki se zgleduje po zmogljivih pnevmatikah.

mclaren superge
Profimedia

“V zadnjih dveh letih sta ekipi APL in McLaren sodelovali pri neštetih oblikovalskih skicah, številnih različnih konstrukcijskih tehnikah, obsežnem testiranju izdelkov in krogih vzorcev, da bi ustvarili najbolj edinstven zmogljiv čevelj, kar jih je trg kdaj videl,” sta povedala APL-jeva ustanovitelja Adam in Ryan Goldston. ”Sodelovanje z McLarnom je bilo za nas uresničitev sanj. McLarnova zgodovina na področju oblikovanja in zmogljivosti je neprimerljiva, strokovnost ekipe in pozornost do detajlov pa resnično blestita v tem sodelovanju,” sta še dodala.

mclaren superge
Profimedia

HySpeed je McLarnova najnovejša modna poteza, ki vzbuja navdušenje nad blagovno znamko športnih avtomobilov. Podjetje se je pri snovanju kolekcij oblačil že povezovalo z modnimi znamkami, vključno z Belstaffom in Rhudeom, ter s trajnostno blagovno znamko SunGod za prodajo linije očal. “Sodelovalna licenčna razmerja so absolutno tisto, kar poskušamo narediti, ne glede na to, ali gre za sončna očala, superge ali ulična oblačila,” je dejal glavni direktor trženja pri McLarnu, Gareth Dunsmore. Po njegovih besedah gre za zagotavljanje, da ostanemo kulturno relevantni.

McLaren sicer preživlja kar težke čase, saj povpraševanje po njihovih vozilih upada zaradi pandemije in zamud, ki ovirajo izdajo njihovega najnovejšega modela, Artura. Prejšnji mesec je sicer družba sporočila, da je od delničarjev zbrala 150 milijonov dolarjev. Ti vključujejo investicijsko podjetje Ares Management Corp., bahrajnski državni premoženjski sklad Mumtalakat in javni investicijski sklad Savdske Arabije. Istočasno ime McLaren privablja nove oboževalce na vitalnem ameriškem trgu prek svoje ekipe Formule 1, saj ta šport pridobiva vse več gledalcev v Severni Ameriki z več lokalnimi dirkami in uspešno serijo na Netflixu, v kateri so na vidnem mestu McLarnovi dirkači in direktorji. Julija je ekipa podpisala večletno sponzorsko pogodbo z ameriško blagovno znamko čevljev K-Swiss, izdelki pa naj bi prišli v trgovine naslednje leto.

mclaren superge
Profimedia

APL je med tem še zlasti priljubljen med zvezdniki, kot sta Lady Gaga in Chrissy Teigen. Znamka sicer redko sodeluje, vendar je v preteklosti že združila moči z velikanom športnih oblačil Lululemon. Njihovo vodstvo je dejalo, da nameravajo še razširiti dogovor z McLarnom. “Z njimi imamo v prihodnosti načrtovanih veliko stvari,” je dejal soustanovitelj APL, Ryan Goldston. “To je za nas uresničitev sanj.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!