Mesec dni je pila vodo na prazen želodec: ni mogla verjeti, kaj se je zgodilo

Magazin 25. Maj 202417:17 6 komentarjev
gazirna voda
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Med Japonci je zelo razširjena tako imenovana vodna terapija, ki velja za recept, s katerim dosegajo dolgo in zdravo življenje. Terapija pa je pravzaprav zelo preprosta, saj terja le pitje vode na tešče. 

Gre za zelo razširjen ritual, ki naj bi bil koristen pri različnih zdravstvenih težavah, med drugim naj bi ugodno vplival na težave s srcem, artritisom, uravnavanje telesne temperature in krvnega tlaka, pa tudi na vzdrževanje zdrave telesne teže.

Da bo sledila japonskemu ritualu, se je odločila tudi ženska, ki je za portal Bright Side opisala, kaj se je zgodilo, ko je en mesec na prazen želodec spila štiri kozarce vode.

“Prišla sem do točke v življenju, ko sem mislila, da ne morem imeti manj energije, slabše kože in las,” je dejala in dodala, da ji je telo očitno pošiljalo signale, da mu nekaj ni prav. “Morala sem nekaj narediti in tako sem zasledila navado, ki je razširjena med Japonkami – pitje vode na prazen želodec.”

Metoda veleva, da vsako jutro najprej na prazen želodec spijete štiri kozarce vode. Spiti jih morate še preden si umijete zobe, prvi obrok v dnevu pa lahko pojeste šele 45 minut kasneje.

Poleg jutranjega pitja vode Japonci svetujejo še, da po vsakem obroku vsaj dve uri ne smete niti piti niti jesti. Ženska se je odločila, da bo tudi sama poskusila s to enostavno metodo.

Kaj se je zgodilo po mesecu dni?

Že nekaj dni po tem, ko je začela s to vsakodnevno rutino, se je začela počutiti bolje. Njen metabolizem se je pospešil, prav tako ni bila več tako pogosto lačna. Kot je opisala, je izginila njena želja po nenehnih prigrizkih, prav tako je imela občutek, da ima več energije.

Kmalu je opazila, da je začela izgubljati odvečne kilograme, ker je imela več energije, pa je začela tudi pogosteje telovaditi. Zaradi večje hidracije je tudi njena koža postajala vedno bolj sijoča, njeni lasje pa so postali bolj zdravi. Kot je opisala, so bili včasih zelo lomljivi in si jih je morala striči dvakrat na mesec, zdaj pa se ji ne lomijo več tako pogosto.

Kot je še opisala za portal, se je okrepil tudi njen imunski sistem, saj ni bila več tako pogosto bolna kot prej.


Bonus video: Kaj morate vedeti o evropskih volitvah?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje