Mesto v Franciji se v prazničnem času spremeni v pravo božično mesto

Magazin 11. Dec. 202109:00
Delite:
Strasbourg
Foto: Profimedia

Mesto Strasbourg v Franciji se v prazničnem času spremeni v pravo božično mesto.

Zaradi situacije s koronavirusom so pri potovanjih določene omejitve, toda potovanja bodo vedno del človeškega življenja. Mogoče boste Strasbourg obiskali še letos ali v naslednjih letih, toda v prazničnem času mesto postane čarobno.

Strasbourg je glavno mesto francoske regije Alzacije, znano tudi kot pravljično mesto. V pomladnih in poletnih mesecih fotografije mesta prikazujejo pisane domove, pokrite s cvetjem, v času praznikov pa postane pravo magično mesto. Konec koncev je znano tudi kot prestolnica božiča.

Tržnica naj bi bila ena izmed najstarejših v Evropi, njene prve omembe segajo v leto 1570. Iz ene same tržnice jih je do današnjega časa nastalo 12, ki se razprostirajo po središču starega mestnega jedra. Na teh tržnicah stoji več kot 300 stojnic, ulice obkroža na tisoče utripajočih luči, zgradbe pa so videti, kot bi jih okrasili sami Božičkovi pomočniki, škratje.

Zaradi vsega tega je v zraku čutiti pravo praznično vzdušje, piko na i pa doda veliko božično drevo, ki se veličastno in ponosno dviga 30 metrov visoko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Europe | europestyle_ (@europestyle_)

Hrana, ki jo lahko poskusite:

  • Bretzels: okusne, mehke preste.
  • Bredeles: slastni, rahlo začinjeni piškoti v obliki zvezdic.
  • Različne okusne klobase.
  • Pain d’epices.

Komentari

Vaš komentar