Michael Jordan na čudovit in edinstven način praznuje 60 let življenja

Magazin 16. Feb 202316:20
Michael Jordan
Profimedia

Nekaj dni, preden bo v Salt Lake Cityju potekala še ena izdaja NBA All-Star Game, bo največji vseh časov, Michael Jordan, dopolnil 60 let. Namesto velikih želja in zabave ob tej priložnosti ima legenda kluba Chicago Bulls drugačne načrte.

Jordan je sporočil, da se je ob šestih desetletjih življenja odločil donirati 10 milijonov dolarjev fundaciji Make-A-Wish. Legendarna NBA-številka 23 je poslanico posvetil tudi delu te organizacije, s katero je bil povezan že pred osvojitvijo svojega prvega naslova prvaka lige NBA, torej od leta 1989.

Michael Jordan, rojen 17. februarja 1963, je v podporo fundaciji Make-A-Wish povedal: “Ne morem si zamisliti boljšega rojstnodnevnega darila kot to, da vidim, da se mi drugi pridružijo pri podpori Make-A-Wish, tako da lahko vsak otrok izkusi čarobnost uresničitve svoje želje,” je dejal Jordan. “Biti priča njihovi moči in odpornosti v tako težkem obdobju v njihovem življenju je bilo resnično navdih.”

Michael Jordan je v 90. letih prejšnjega stoletja z Bullsi osvojil 6 naslovov prvaka lige NBA in ni samo najboljši košarkar vseh časov, ampak tudi eden najboljših športnikov. Danes Jordan z družino živi na Floridi, igra golf in je večinski lastnik NBA kluba Charlotte Bobcats, vendar večino poslov vodita njegova brata.

Jordan je znan tudi po izdelkih po njem poimenovane blagovne znamke. Leta 1985 je Nike predstavil športne copate Air Jordan, ki ostajajo popularne še danes, pod njegovo znamko pa je svojo linijo našel tudi trenutno ena največjih zvezd košarke Luka Dončić – Air Jordan Luka1.  Jordan je tudi nastopil v delno animiranem filmu Space Jam, kjer je igral samega sebe. Na Netflixu je dosegljiv dokumentarec o tem velikanu svetovnega športa z nazivom The last dance (Zadnji ples).

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.