Mike Myers po dolgem času spet v javnosti, pojavil se je na premieri

Magazin 15. Dec 202210:15
Mike Myers
Profimedia

Igralec ima zdaj 59 let in je videti res dobro. Zadnja leta se ne pojavlja na javnih dogodkih, a pred kratkim je naredil izjemo.

Hollywoodskega igralca so si številni zapomnili po vlogi tajnega agenta Austina Powersa. Po franšizi filmov o Austinu Powersu, s katerimi je požel velik uspeh in postal svetovni zvezdnik, zdaj Mike Myers živi drugačno življenje. V javnosti se pokaže le redko, zato je tokrat, ko je prišel na premiero dokumentarnega filma z naslovom If These Walls Could Sing v New Yorku, razveselil svoje oboževalce in jih prijetno presenetil z mladostnim videzom. Družbo mu je ob tem delal 11-letni sin Spike, ki ga ima s soprogo Kelly Tisdale. Zaradi njegovega svežega videza so se takoj pojavile govorice, da je bil na posegu, a Myers tega ni komentiral.

Skorajda dve desetletji je Myers veljal za enega priljubljenejših zvezdnikov. Prepoznavnost je dosegel v šovu Saturday Night Live, v zadnjih letih pa se je umaknil iz sveta igralstva in živi mirno družinsko življenje. Sicer se je že od mladih nog zanimal za komedijo. Že kot deček je začel nastopati v reklamah in je do 10. leta pridobil že precej snemalnih izkušenj. Odraščal je v Kanadi, kjer je najprej dobil službo v podjetju, ki se je ukvarjalo z organiziranjem turnej za komike. Po nekaj turnejah v Veliki Britaniji se je zaposlil kot nastopajoči v šovu Saturday Night Live in do leta 1995 ostal član ekipe.

Po tem se je preizkusil v filmskih vlogah in največje uspehe požel prav z likom Austina Powersa. Prav tako je posodil glas v štirih animiranih filmih o Shreku. Zadnjo opaznejšo vlogo je odigral v uspešnici Bohemian Rapsody, v kateri je igral diskografskega direktorja. Ko gre za njegovo zasebno plat, nikoli ni bil ravno gostobeseden.

Austin Powers
Profimedia

Vrsto let je bil v zvezi z igralko in pisateljico Robin Ruzan. Poročila sta se leta 1993, Myers pa je leta 2005 vložil zahtevo za ločitev. Kmalu po tem, ko se je ločil od Robin, je začel zvezo s Kelly Tisdale. Leta 2010 sta se poročila na zasebni slovesnosti. Par ima tri otroke, hčerki Sunday in Paulino ter sina Spika. Zasebno življenje hočeta ohraniti čim dlje stran od oči javnosti, saj nočeta, da bi njuni otroci odraščali v soju žarometov.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.