Mila Kunis: Nikoli nisem bila ponosnejša na to, da sem Ukrajinka

Magazin 04. Mar 202219:54 > 20:26 0 komentarjev
Mila Kunis
PROFIMEDIA

Hollywoodska igralka ukrajinskih korenin Mila Kunis je skupaj z možem igralcem Ashtonom Kutcherjem zagnala dobrodelno kampanjo zbiranja denarja za tiste, ki jih je vojna v Ukrajini najbolj prizadela. "Ukrajinci so močni in pogumni, a to ne pomeni, da ne potrebujejo naše podpore. Moramo jim pomagati," je v čustvenem videosporočilu, ki sta ga zakonca objavila na Instagramu, dejala Kunis.

“Leta 1983 sem se rodila v mestu Černivci v Ukrajini. V Ameriko sem prišla leta 1991. Vedno sem bila ponosna Američanka, a danes ne bi mogla biti ponosnejša na dejstvo, da sem Ukrajinka,” je v videosporočilu, objavljenem na Instagramu, dejala igralka Mila Kunis, ki je leta 1998 zaslovela v humoristični seriji Oh ta sedemdeseta, kjer je tudi spoznala svojega zdajšnjega moža Ashtona Kutcherja. Kot je povedala, so razmere v Ukrajini, kjer jo zadnji devet dni oblega ruska vojska, pretresljivi in da ni razloga za takšen, kot se je izrazila, neopravičljiv napad na človečnost. “In če smo priča pogumu Ukrajincev, pa smo priča tudi potrebam tistih, ki so se odločili za varnost,” je dodal Kutcher.

Zakonca, ki sta poročena od leta 2015, sta se zato odločila pomagati. Preko ameriške platforme za množično financiranje GoFoundMe upata, da bosta s pomočjo dobrih ljudi zbrala 30 milijonov dolarjev (nekaj več kot 27 milijonov evrov), z zbranim zneskom pa bosta financirala podjetji Flexport.org in Airbnb.org, ki sta dejavni na terenu. “Glavni izziv trenutno predstavlja logistika. Zagotoviti moramo nastanitvene kapacitete, zaloge in sredstva za območja, ki to najbolj potrebujejo,” je v video pojasnil Kutcher.

V sporočilu, ki sta ga pripela ob posnetku, sta podrobneje razložila, da bodo donacije namenjene takojšnji pomoči razseljenim Ukrajincem, ki se po začetku vojne umikajo predvsem v sosednje države – Poljsko, Ukrajino, Madžarsko, Slovaško in Moldavijo. Zakonca pa ne bosta sedela križem rok, temveč bosta tudi sama, kot sta povedala, prispevala 3 milijone dolarjev (2,7 milijona evrov).

To sicer ni prvič, da je Mila Kunis izrazila ponos nad dejstvom, da je Ukrajinka. V intervjujih je večkrat govorila o svoji družini in izkušnjah ob prihodu v ZDA, ko ji je bilo le 7 let. Tako je denimo v eni izmed ameriških pogovornih oddaj razkrila, da ji starši niso povedali, da se bodo preselili v ZDA. “Bila sem stara le sedem leti in ni mi bilo jasno, zakaj so okoli nas vse te škatle. Mama mi je nato dejala, da se selimo vzdolž ulice. Nekega dne pa smo bili kar na vlaku, prispeli smo v Moskvo in nato v ZDA. Vse to je bilo zame novo. Celotna izkušnja je bila nekaj novega,” je povedala. 

Mila, čigar pravo ime je v resnici Milena, je bila rojena učiteljici fizike, ki je sicer vodila svojo lekarno in očetu inženirju. Pred leti je dejala, da sta imela starša dobri službi in da je bila rojena pod srečno zvezdo, ker ni bila rojena v revščini. Leta 1991 se je družina judovskega rodu preselila v Los Angeles, saj sta starša ocenila, da v domovini za Milo in njenega starejšega brata ni prihodnosti, pa tudi zaradi antisemitizma, ki je bil takrat prisoten v sovjetski zvezi.