Misija nemogoče 7 je eden najdražjih filmov vseh časov

Magazin 05. Mar 202212:45 0 komentarjev
Tom Cruise
Profimedia

Glavna zvezda filma Misija nemogoče 7 je igralec Tom Cruise, ki pa s snemanjem nima pretirane sreče. Že od samega začetka film namreč spremljajo razne nevšečnosti, zato so kar nekajkrat prestavili snemanje.

Pred kratkim so v reviji Variety objavili, da je proračun zadnjega dela tega adrenalinskega akcijskega filma zrasel na vrtoglavih 290 milijonov dolarjev. S tem je postal film eden najdražjih vseh časov. Stroški so namreč narasli nad vsemi pričakovanji.

Največji razlog za nastalo stanje je je pandemija koronavirusa, ki je zelo vplivala na Hollywood. Marsikateri filmski projekt so za nekaj časa ustavili ali pa celo povsem odpovedali.

Tom Cruise
Profimedia

Film Misija nemogoče je projekt režiserja Christopherja McQuarrieja (53), ki je imel smolo, da so snemanje prekinili in ponovno zagnali kar sedemkrat. To pa je stroške seveda pognalo v nebo. Ekipa in igralci, med njimi najbolje plačani Tom Cruise (59), so seveda dobivali honorarje tudi v času, ko filma niso snemali.

Zaradi nekaterih prizorov v filmu pa so morali zapirati večje predele mest. Akcijsko sceno med karnevalom v Benetkah so namreč kar nekajkrat prekinili in potem vse na novo začeli od začetka. Zaradi vseh teh dodatnih stroškov je film Misija nemogoče 7 postal eden najdražjih filmov vseh časov.

Tom Cruise
Profimedia

Za primerjavo vzemimo Misija nemogoče – Izpad iz leta 2018. Stal je 178 milijona dolarjev, v blagajno pa je prinesel kar 810 milijonov dolarjev. Film Misija nemogoče 7 naj bi v kinematografe prišel julija letos, a vedno bolj namigujejo, da se bo to zgodilo spomladi 2023. Najdražji film doslej pa je s 379 milijoni dolarjev, Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi.

Johnny Depp
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!