Mladi par živi, kot bi bil iz drugega časa: “Včasih si naju privoščijo”

Magazin 27. Maj 202410:03 1 komentar
Foto: Posnetek zaslona/Greg Kirby/Instagram

V času, ko prevladuje hitra moda, je prav osvežujoče najti posameznike, ki se z ljubeznijo vračajo k vintage eleganci ter gojijo strast do preteklosti. Takšna je tudi zgodba Liberty in Grega - mladega para v 20. letih iz vzhodne Anglije, ki živita, kot da bi bila iz 40. let prejšnjega stoletja.

24-letna Liberty Avery in 29-letni Greg Kirby iz Ditchinghama v Norfolku se oblačita v tradicionalna oblačila in imata starinsko pohištvo iz 40. let prejšnjega stoletja. Hodita na počitnice s tematiko 40. let, imata v lasti ameriški džip iz leta 1942, na poročni dan pa sta se seveda oblekla v oblačila iz 40. let.

Sta nevsakdanji par, ki sta po pisanju britanskega BBC iz hitrega tempa 21. stoletja pobegnila v obdobje iz nekega drugega časa. Kot je pojasnil Kirby, gre v resnici za precej preprosto življenje.

Tako sta denimo, ko sta načrtovala njuno poroko, poskušala pripraviti tradicionalno poroko, kot bi jo verjetno imeli njuni stari starši. “Tedaj za poroko verjetno ne bi zapravili veliko denarja, torej tudi midva nisva,” je pojasnil Kirby. Poroka, ki bi se lahko zgodila v 40. letih prejšnjega stoletja, je tako potekala v cerkvi, pogostitev pa sta organizirala v lokalni vaški gostilni.

Foto: Posnetek zaslona/Greg Kirby/Instagram

Ko se mlad par sprehaja po ulici, zaradi svojega videza pogosto privabi številne poglede. “Odziv mimoidočih je večinoma pozitiven,” je ob tem pojasnila Avery.

Dodala je, da mnogi k njima tudi pristopijo in ju ogovorijo. “Včasih se na najin račun tudi pošalijo, a pravzaprav gre za prijeten način spoznavanja novih ljudi,” je še pojasnila za BBC.

Zakonca poleg tega poskušata čim bolj omejiti čas, ki ga preživita s tehnologijo. V prostem času tako igrata družabne igre, ob koncu tedna pa hodita na tradicionalne plese. Avery sicer šiva in obnavlja vintage oblačila ter veliko časa posveti kuhanju in peki na podlagi receptov iz 40. let prejšnjega stoletja.

Ker pa so bili časi takrat precej težji, kot je življenje danes, si par vzame tudi pavzo od takšnega načina življenja. Ob tem sta še priznala, da jima tudi sama skrb za občutljive stare tkanine vzame precej časa in truda. A čeprav so precej bolj zahtevne za vzdrževanje, so oblačila veliko bolj kakovostna in jih lahko nosita vrsto sezon.

Foto: Posnetek zaslona/Greg Kirby/Instagram

Bonus video: Kaj morate vedeti o evropskih volitvah?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje