Modna dekleta stavijo na te priljubljene čevlje iz 90. let

Magazin 13. Nov 202215:00
dr. Martens
Profimedia

Hladni in deževni jesenski dnevi so nas spomnili na trend bulerjev, ki so bili zelo popularni v 90. letih prejšnjega stoletja, zdaj pa so se spet vrnili v modo.

Pogosto se med razprodajami kar težko odločimo, v katere modele bomo investirali, saj je izbira ogromna, denarja ni nikoli dovolj in zdi se nam, da potrebujemo vse. Ni pa se bilo treba spuščati v podrobno analizo, kateri trend čevljev je na vrhu seznama najbolj iskanih v tej sezoni, saj je že en pogled na Instagram feede svetovnih modnih deklet dovolj, da to postane jasno.

Vstopnica do zanesljivega dobitka so škornji, ki jih kupimo zdaj in nosimo še v prihodnjih letih. Eden takšnih modelov so zagotovo dr. Martens škornji, ki so tudi po vrhuncu v 90. letih ostali neizogiben del jesenskih stajlingov znanih modnih deklet.

Kdo bi si mislil, da bodo udobni delovni škornji, ki jih je leta 1945 oblikoval doktor Klaus Martens, postali vrhunska modna klasika, ki se je desetletja upirala vsem modnim trendom, svoj vrhunec pa dosegla v 90. letih. Zagotovo si niti v najbolj bujni domišljiji ne bi mogel predstavljati, da bomo njegov model čevljev nosili z lahkotnimi poletnimi oblekami, kratkimi hlačami, plisiranimi in midi krili …

Ti bulerji že nekaj časa kraljujejo na mestnih ulicah, modni poznavalci pa jih izpostavljajo kot must have tudi to sezono. Seveda so tako high street znamke kot tudi znane modne hiše v svoje kolekcije vključile modele podobnega dizajna.

A ta prepoznavna obutev, ki prinaša neustavljivo mladostno vzdušje, je res fantastičen dodatek za prehodno obdobje in hladne jesenske dni. Legendarni škornji z značilnimi rumenimi šivi dajejo vsakemu videzu dobrodošlo dozo šika in nonšalantnosti, ki se odlično poda tudi k jesenskim kombinacijam, ki vključujejo poletne kose, kot so obleke ali krila.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.