Modna hiša Miu Miu je zakrivila nepričakovani trend tega leta

Magazin 17. Mar 202214:45 0 komentarjev
miu miu pomlad 22
Profimedia

Ko je modna hiša Miu Miu lani predstavila svojo kolekcijo za pomlad in poletje 2022, je kritike povsem navdušila z mikro oblačili, ki so na modni pisti nedvomno naredila vtis. Toda, ali je ta milenijski trend funkcionalen tudi v vsakdanjem življenju?

Navdušenje nad inovativnostjo modne znamke Miu Miu, katere kreativna direktorica je Miuccia Prada, ki je za letošnjo sezono predstavila klasične in poslovne kose v neizmerno kratkih dolžinah, je bilo med modnimi mediji nepopisno, toda že takrat so se številni spraševali, ali so ta oblačila tudi dejansko nosljiva ali bo šlo še za enega izmed trendov, ki nikoli ne bodo ugledali ulic.

miu miu pomlad 22
Profimedia

Na modni predstavitvi Miu Miu za pomlad in poletje 2022 so gostje sedeli na pisarniških stolih, neortodoksni izbiri sedežev, ki je postavila temelje za izlet v korporativni šik. Namesto tega pa so obiskovalci revije dobili vse razen klasične pisarniške obleke, vsaj v tradicionalnem smislu. Pasovi spodnjih oblačil so namreč sedeli nevarno nizko in nas spomnili na norost z začetka drugega tisočletja ter kavbojke, ki razkrivajo medenične kosti. Linije preostalih oblačil so bile enako ekstremne – mini krila so komaj kaj pokrivala, videti so bila, kot da jih je nekdo razrezal v smislu kljubovalnega dejanja.

miu miu pomlad 22
Profimedia

Tudi majice so bile ekstremno kratke. Pleteni puloverji so se ustavili tik pod oprsjem, prav tako krojeni blazerji. Nekateri modeli so se po modni stezi preprosto sprehodili v modrčkih s spodnjicami z logotipom Miu Miu (ki bodo zagotovo velik hit) v kombinaciji z oprijetimi krili, ki so sedela precej pod bokom. Lahko bi rekli, da gre za povsem nepraktično garderobo, še zlasti glede na to, da namiguje na nošenje v poslovnem (ali vsaj službenem) okolju. Zato nas je toliko bolj presenetilo dejstvo, da so modne vplivnice na pravkar zaključenih modnih tednih ta trend povsem sprejele.

miu miu pomlad 22
Profimedia

Mikro oblačila znamke Miu Miu je bilo mogoče opaziti od Milana do Pariza. Predvsem modne vplivnice so z veseljem kopirale stile z njihove modne revije. Od glave do peta smo jih lahko opazili v oblačilih Miu Miu in modnih dodatkih, ki razkrivajo ogromno gole kože in to kljub še vedno zimskim temperaturam. Ekstremno kratke dolžine oblačil torej več kot očitno napovedujejo letošnji trend, za katerega smo prepričani, da ga bodo zelo hitro pograbili tudi trgovci hitre mode. Ali gre za dejansko funkcionalen trend, pa ostaja odprto vprašanje, tako kot smo pri modi pogosto že navajeni.

miu miu ulični stil
Profimedia
miu miu ulični stil
Profimedia
miu miu ulični stil
Profimedia
miu miu ulični stil
Profimedia
miu miu ulični stil
Profimedia
miu miu ulični stil
Profimedia