Modni strokovnjaki pravijo: sončnih očal ne nosite na glavi

Magazin 02. Avg 202215:00
Delite:
sončna očala na glavi
Foto: Profimedia

Poleti, ko so sončna očala več kot le modni dodatek, modni strokovnjaki opozarjajo, da delamo ključno napako, ki lahko poškoduje ta nujni pripomoček.

Medtem ko je poletje v polnem razcvetu in je velika večina že na zasluženem dopustu, modni strokovnjaki razkrivajo trike za dovršene poletne videze. Opozarjajo namreč, da zelo pogosto opazijo ključno modno napako, ki jo menda poleti počne velika večina. Ob sončnih dneh so sončna očala nepogrešljiva, a vsakič ko stopimo v notranji prostor ali smo zunaj po tem, ko sonce že zdavnaj zaide, so nam ta odveč in jih je treba hitro nekam pospraviti. Zelo pogosto se zgodi, da sončna očala podzavestno poveznemo na glavo. A strokovnjaki pravijo, da tega nikar ne počnimo, in to zaradi dveh razlogov.

sončna očala na glavi
Foto : Profimedia

Čeprav ta enostavna poteza prihrani čas in očal ni treba pospravljati v etui ter nato že čez nekaj minut spet iskati po torbici, je za tiste z dolgimi lasmi to lahko precej neprijetno dejanje, saj se sončna očala zelo hitro zapletejo v lase. Modni strokovnjaki tako pravijo, da sončnih očal naj ne bi nosili na glavi. Ne le da se nam bodo s takim ravnanjem sčasoma uničili okvirji sončnih očal, po besedah modnih deklet je tak videz neokusen tudi z vidika pričeske in las.

sončna očala na glavi
Foto : Profimedia

Tudi naša oblačilna kombinacija bo, kadar se na primer odpravljamo na pogostitev, poročno slavje ali podobno, izgubila eleganco, če imamo na glavi sončna očala. To naj bi bilo še zlasti neprimerno, kadar smo v koktajl ali večerni obleki. Nekoliko lažje si ta modni faux pas privoščimo v bolj sproščenem okolju, le pozorni moramo biti na to, da tega ne počnemo prepogosto in posledično ne raztegnemo okvirjev svojih sončnih očal ter potrgamo las.

sončna očala na glavi
Foto : Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar