Mojstrica italijanskih testenin pri 86 letih v New Yorku odprla restavracijo

Magazin 05. Maj 202214:45 > 17:55 0 komentarjev
testenine
Profimedia

Zaslovela je na družbenih omrežjih, kjer deli svoje znanje. Gre za mojstrico ročne izdelave domačih italijanskih testenin (pašte) in njokov.

Številni Newyorčani dobro poznajo nonno Doro oziroma Addolorato Doro Marzovilla. Pri 86 letih je odprla svojo restavracijo v New Yorku, preprosto imenovano Nonna Dora, kjer strežejo odlične, sveže pripravljene jedi, katerih glavna sestavina so testenine. Dora v svoji restavraciji dela kar šest dni v tednu, saj pet ur dnevno pripravlja sveže testenine po receptih, ki se jih je naučila v otroštvu.

Odraščala je v Apuliji v Italiji, v 70. letih prejšnjega stoletja pa se je odločila, da svojo prihodnost začne graditi v New Yorku. Preselila se je, s seboj pa je vzela svoj leseni pribor za izdelavo testenin. A pot do lastne restavracije je bila dolga. Do 50. leta je delala kot šivilja, pozneje pa je začela delati v restavraciji svojega sina Nicole. Po svojih veščinah je zaslovela leta 2014, ko se je pojavila na priljubljenem kanalu na YouTubu, imenovanem Pasta Grannies. Gledalce je navdušila z receptom za orecchiette, testenine, značilne za Apulijo, ki so okrogle in konkavne oblike.

Ko je njen sin Nicola februarja letos zaprl restavracijo, ker je hotel več časa preživeti v Italiji, se je moral domisliti, kako naj zaposli mamo Doro, ki je še kako aktivna in vitalna ter časa ni hotela preživljati doma. “Zamenjala sva vlogi. Zame je delala 32 let, zdaj pa jaz delam zanjo. Pomagal sem ji pri konceptu, a tole je njena restavracija,” pravi Nicola.

Dora zdaj na dan naredi 19 vrst svežih testenin, ki jih postrežejo lačnim gostom. Restavracija ima 28 sedečih mest z dodatnim prostorom za zabave in dogodke, saj ponujajo tudi tečaje priprave testenin, ki so vedno dobro obiskani. Dora pravi, da je zdaj res zelo srečna, ukvarja se z dejavnostjo, ki jo je “pilila” vse življenje in nenehno nadgrajevala svoje znanje. Dokazala je, da nikoli ni prepozno za nove začetke.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.