Monaška princesa Charlene spet v objemu soproga: Je krize konec?

Magazin 03. Sep 202113:00 0 komentarjev
Albert II., princesa Charlene
Profimedia

Monaški knez Albert II., ki svoje soproge ni videl že od maja, saj je princesa Charlene, ki jo imenujejo tudi "najbolj žalostna princesa", odpotovala v Južnoafriško republiko in se še ni vrnila v palačo Grimaldi, je skupaj z otrokoma obiskal svojo ženo.

Princesa Charlene je lepe prizore združitve s svojo družino objavila na svojem profilu na Instagramu in s tem verjetno pomirila tiste, ki jih je skrbelo za njun zakon.

Tako je – vsaj zaenkrat – knez Albert prekinil ugibanja o njunem odnosu in razlogih, da se princesa Charlene tako dolgo ni vrnila v Monako. V začetku julija bi morala proslaviti 10. obletnico poroke, a Charlene ni bilo na spregled. Vzrok za to naj bi bile njene zdravstvene težave. Ker so se številni spraševali, ali je pobegnila od moža, je takrat za tuje medije pojasnila, da je v Južnoafriški republiki obtičala zaradi zdravstvenih tegob, saj je imela težave s sinusi, ki so ji jih operirali pred odhodom v JAR. Domov bi se morala vrniti po desetih dneh, a so se ji pojavile težave s pritiskom v ušesih. Zato je obiskala zdravnika, ki je ugotovil, da ima vnetje sinusov – to je bilo tako močno, da je spet morala pod nož. Dokler ne bo povsem okrevala, ne sme leteti z letalom in očitno zaenkrat ostaja v JAR-u.

“Prisilno ne morem pospešiti okrevanja, tako da bom v Južni Afriki “prizemljena” do konca oktobra,” je pred časom dejala monaška princesa. Seveda ji je bilo hudo, da je bila tako dolgo ločena od svoje družine, saj je zelo pogrešala otroka, šestletna dvojčka, sina Jacquesa in hčerko Gabrielle. Poudarila je, da je Albert njena opora in da brez njegove ljubezni ter podpore ne bi mogla preživeti tega, zanjo težkega in bolečega obdobja.

Princesa se je v Monaku v javnosti vedno zdela nekoliko žalostna in odsotna, zato so jo tudi začeli klicati najbolj žalostna evropska princesa. V kneževini tudi nikoli ni skrivala dejstva, da pogreša svojo domovino. Odraščala je v Južnoafriški republiki, leta 2000 pa je na olimpijskih igrah v Sydneyu kot plavalka tekmovala za svojo domovino. Leta 2007 se je zaradi ljubezni do Alberta preselila v Monako in od takrat ni še tako dolgo bivala v JAR-u kot zdaj.

A poznavalci razmer v palači Grimaldi menijo, da Charlenina vrnitev ni v tolikšni meri odvisna od njenega zdravja. Poraja se namreč vprašanje, če si ga res tako želi v svoji bližini, dokler ne bo jasno, koliko je resnice v škandalu iz Albertove živahne preteklosti (monaški princ ima dva nezakonska otroka).

Lani je namreč prejel sodni poziv iz Milana za ugotavljanje očetovstva. Toži ga 35-letna Brazilka, ki pravi, da je leta 2004, ko je že bil v zvezi s Charlene, zanosila z njim, on pa jo je zavrgel. Njegovi odvetniki trdijo, da gre za podtikanje in poskus izsiljevanja, a proces še traja. Princesa Charlene si je po tem, ko se je izvedelo za to zadevo, na pol obrila glavo. Od takrat se pojavljajo ugibanja, da je njun zakon v krizi. Albert zavrača DNK testiranje – pravi, da kot vladar ni dolžan opraviti testa. Italijansko sodišče bo o tej zadevi odločalo še ta mesec, tako pa bo verjetno bolj jasno, kakšna bo jesen v palači Grimaldi. Zaenkrat pa se zdi, da sta zakonca vsaj začasno premagala težave, če sodimo po objavah na družbenih omrežjih, na katerih se zdita zelo povezana in ljubeča drug do drugega.