Na dražbi legendarni bela obleka Johna Travolte in rolka Michaela J. Foxa

Magazin 10. Apr 202307:49
dražba hollywood
Profimedia

Na dražbi, ki so jo poimenovali Hollywood: Klasika & Sodobnost, bo na voljo več kot 1400 rekvizitov. Med njimi so nekateri iz kultnih filmov, tudi bela obleka iz Vročice sobotne noči in mačeta iz Indiane Jonesa.

Bela obleka Johna Travolte iz kultnega filma Vročica sobotne noči je eden od filmskih rekvizitov, ki bo kmalu naprodaj na dražbi. Belo obleko iz poliestra, sestavljeno iz suknjiča, telovnika in hlač, v kateri je Travolta zaplesal na uspešnico skupine Bee Gees More Than a Woman, so v avkcijski hiši ocenili od 100.000 do 200.000 ameriških dolarjev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

vročica sobotne noči
Profimedia

Obleka bo naprodaj v okviru dražbe, ki so jo poimenovali Hollywood: Classic & Contemporary (Hollywood: Klasika & Sodobnost). Na njej bo 22. in 23. aprila na voljo več kot 1400 predmetov iz zgodovine pop kulture. Med izpostavljeni predmeti so še mačeta Harrisona Forda iz Indiane Jonesa, čelada Roberta Downeyja Jr. ter skuter rolka Michaela J. Foxa iz filma Nazaj v prihodnost 2.

Danes 69 let starega Johna Travolta je vloga Tonyja Manera v Vročici sobotne noči iz leta 1977 izstrelila med svetovne filmske zvezdnike. Vloga neizobraženega najstnika iz Brooklyna, ki obožuje ples, mu je med drugim prinesla prvo nominacijo za oskarja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.