Na dražbi podpisani Dončićevi športni copati: cena za zdaj nizka

Magazin 16. Maj 202410:11 1 komentar
DONČIĆEVI COPATI
Foto: FACEBOOK

ZDPM Jesenice na letošnji tradicionalni dobrodelni dražbi športne opreme ponuja tudi športne copate slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića. Izkupiček dražbe, na kateri ponujajo opremo vrhunskih slovenskih športnikov, bo v celoti namenjen letovanjem otrok iz socialno šibkih družin.

Zveza društev prijateljev mladine (ZDPM) Jesenice s podporniki vsako leto pripravlja dobrodelno dražbo športne opreme.

Letošnja dražba, ki je že petnajsta po vrsti, poleg vrste športnih artiklov vrhunskih slovenskih športnikov izstopa predvsem po copatih slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića.

“Prek slovenskega košarkarskega reprezentanta Žige Samarja in njegovega očeta smo od Luke Dončića dobili športne copate. Ta jih med tekmo ni nosil, jih je pa uporabljal na reprezentančnih treningih za evropsko prvenstvo. Na dražbi je med drugim Samarjev dres z Dončićevim podpisom,” je dejal vodja dražbe Denis Bakonić, ki pričakuje, da bo to najvišje dražen izdelek v zgodovini njihovih dražb. Je pa pričakovano tudi izklicna cena za Dončićeve copate postavljena najvišje od vse opreme, ki so jo doslej ponujali na dražbah, in sicer pri 500 evrih. Izklicna cena preostale opreme pa znaša približno 50 evrov.

Trenutna ponudba 710 evrov

Najvišja ponudba v času objave prispevka (16. 5. 2024 ob 10.00) je znašala 710 evrov. “Težko rečem, koliko bo končna cena, smo pa že s to ponudbo zelo zadovoljni,” je dejal Bakonić.

Dražba poteka od ponedeljka, 13., do nedelje, 26. maja 2024. Izkupiček od prodaje vseh artiklov bo v celoti namenjen letovanju otrok iz socialno ogroženih družin, predvsem iz Gorenjske, in za delovanje društva ZDPM Jesenice. Dražiti pa je mogoče na njihovem profilu na Facebooku.

Doslej so največ opreme donirali hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, prav tako sta v preteklih letih artikle na dražbo redno prispevala nogometaš Josip Iličić in eden najboljših nogometnih vratarjev na svetu Jan Oblak.

Med letos ponujenimi artikli so med drugim dresi hokejistov HDD Sij Acroni Jesenice, podpisane štartne številke slovenskih skakalk in skakalcev, vključno z Niko in Petrom Prevcem, biatlonke Anamarije Lampič in kanuista Benjamina Savška, dresi košarkarskega reprezentanta Jake Blažiča, odbojkarjev Jana Kozamernika in Roka Možiča ter slovenskega nogometnega reprezentanta Timija Maxa Elšnika, pa tudi štartne številke tujih smučarskih zvezd Manuela Fettnerja in Henrika Kristotoffersena.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje