Na dražbi prodali klobuk kralja popa

Magazin 27. Sep 202321:30 0 komentarjev
Klobuk Michael Jackson
PROFIMEDIA

Klobuk, ki ga je Michael Jackson nosil, preden je prvič zaplesal svoj značilni ples moonwalk, je bil v torek na dražbi v Parizu prodan za 77.640 evrov. Na dražbi so sicer za več kot 129.000 evrov prodali kitaro ameriškega blues glasbenika T-Bone Walkerja, ki je bila prodana za 129.400 evrov.

Pri avkcijski hiši Hotel Drouot so sicer po pisanju francoske tiskovne agencija AFP Jacksonov klobuk iz črne klobučevine ocenili med 60.000 in 100.000 evri.

Jackson je klobuk snel z glave med prepevanjem uspešnice Billie Jean na televizijskem koncertu skupine Motown leta 1983, ko je bil na vrhuncu svoje slave. Nekaj trenutkov pozneje je prvič zaplesal svoj značilni ples moonwalk, pri katerem se zdi, kot da drsi nazaj, medtem ko hodi naprej.

Kot še piše AFP, je sicer prodaja glasbenih memorabilj postala zelo pomemben posel. Soorganizatorji dražbe Lemon Auction so denimo lani poskrbeli za odmevno prodajo kitare, ki jo je Noel Gallagher razbil na večer, ko se je skupina Oasis razšla v Parizu. Za instrument so iztržili 385.500 evrov.

Pri Sotheby’s pa so v tem mesecu za predmete Freddieja Mercuryja, vključno s klavirjem, na katerem je napisal skladbo Bohemian Rhapsody, iztržili skupaj 46,5 milijona evrov; za predmete so se na dražbi potegovali kupci iz 76 držav.