Na dražbi za vrtoglav znesek prodali zobno protezo britanskega državnika

Magazin 15. Feb 202419:16 0 komentarjev
Winston Churchill, zobna proteza, umetni zobje, dražba
Zobna proteza Winstona Churchilla (Foto: CNN)

Britanska avkcijska hiša je na dražbi uspešno prodala eno od zobnih protez znamenitega britanskega premierja Winstona Churchilla.

Pozlačeni umetni zobje, ki jih je sir Winston Churchill nosil med svojim najbolj slavnim nagovorom, v katerem je napovedal vstop Velike Britanije v II. svetovno vojno, so bili na dražbi prodani za 18.000 funtov (približno 21.000 evrov), poroča Sky News.

Britanska dražbena hiša Cotswold Auction Company je sporočila, da je bila dosežena končna cena več kot dvakrat višja od izklicne.

Churchill, ki je vodil Veliko Britanijo skozi drugo svetovno vojno, je imel večino življenja težave z zobmi, v dvajsetih letih pa je izgubil več zob. V življenju so mu izdelali več kompletov zobnih protez, na dražbi prodani komplet pa je bil izdelan zanj, ko je bil star 65 let.

Direktorica avkcijske hiše Liz Poole je dejala, da so bili zobje “med najbolj nenavadnimi predmeti”, ki so jih kdaj koli prodali, piše Sky News. “Zelo smo bili navdušeni nad mednarodnim zanimanjem za prodajo Churchillovih umetnih zob in drugih spominkov, ki je vključevalo telefonske ponudbe zbirateljev iz Združenih držav Amerike in Združenega kraljestva,” je dejala. “Kupec je kupil edinstven delček zgodovine naše države.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!