Na katere dni obisk frizerja ni priporočljiv?

Magazin 12. Apr 202317:15
frizer
Profimedia

Obstajajo dnevi, ko se pri frizerju ni priporočljivo naročiti.

Kratki ali dolgi lasje, blond ali rjavi, krajšanje, navijanje, glossing ali balayage – obisk frizerja pomeni spremembo. In to je po navadi dobro.

Z eno izjemo: obstaja čas v mesecu, ko si las ni dobro barvati.

Med menstruacijo!

Ob besedi menstruacija navadno pomislimo na PMS in mesečno krvavenje, a v ozadju se dogaja veliko več. Hormoni v ženskem telesu ves čas nihajo, in čeprav se zdi, da je v času menstruacije za hormonske in druge spremembe najbolj reaktivna koža, lahko nihanje neposredno ali posredno vpliva tudi na lasišče in lase.

V času menstruacije se torej ne boste počutili neprijetno le vi, ampak zelo verjetno tudi vaše lasišče.

To je obdobje, ko je raven estrogena na dnu, raven protivnetnih molekul pa super visoka. Zato se morda počutite utrujene, izčrpane in vaša telesa so bolj občutljiva. Nekatere ženske poročajo, da je tudi njihovo lasišče bolj občutljivo.

Zato bodite v prvih dneh menstruacije še posebej nežni do sebe.

Privoščite si penečo kopel, vročo prho, čaj za lajšanje krčev, malo branja … In če opazite, da je posebej občutljivo tudi vaše lasišče, prestavite vse, kar lahko občutek nelagodja poveča – podaljševanje las, barvanje, kemično ravnanje …

Kdaj pa naj bi bil najboljši čas za obisk frizerja?

Naslednji termin pri frizerju uskladite s svojim ciklusom. Če želite barvati lase, je za to idealen teden pred menstruacijo. To je tudi čas, ko se poveča izločanje sebuma – ki poskrbi za zaščito lasišča pri beljenju oziroma barvanju.

Dodaten namig: v času menstruacije prestavite tudi obisk pri kozmetičarki. Še zlasti če ste naročeni na depilacijo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.