Na naslovnici filipinske izdaje revije Vouge 106-letna ženska

Magazin 07. Apr 202312:30
naslovnica revije Vouge
Posnetek zaslona Vogue Philippines/Instagram

Naslovnica nove številke filipinske izdaje revije Vouge je požela val navdušenja na družbenih omrežjih, vzrok za to pa je fotografija 106-letne ženske na njej.

Pri reviji Vouge so se namreč odločili, da bo na aprilski naslovnici mojstrica tetoviranja Apo Whang-Od, ki prihaja iz gorske vasice Buscalan na Filipinih, severno od prestolnice Manile. Ob tej priložnosti so tudi zapisali njeno zgodbo. “Apo Maria Whang-Od Oggay simbolizira moč in lepoto filipinskega duha. Je zadnja mojstrica tetoviranja svoje generacije, tetovirala je simbole plemena Kalinga na tisoče ljudi, ki so romali v Buscalan,” so na družbenem omrežju Instagram zapisali ob sliki naslovnice. Sama se je umetnosti tetoviranja že v najstniških letih začela učiti od svojega očeta, ki je znanje prenesel nanjo, poroča spletni portal CNN Style.

Ob tem so pri reviji Vouge še dodali izjavo 106-letne Apo Marie, ki pravi, da jim bo – ko jo obiščejo ljudje iz daljnih dežel – vedno z veseljem vtetovirala simbole Buscalana in plemena Kalinga. Gre za najstarejšo osebo, ki je kdaj pozirala za naslovnico svetovno znane modne revije. Njene tetovaže nastajajo s pomočjo palice iz bambusa, na katero je pritrjen trn z drevesa pomela, vode in premoga. Tovrstno znanje se lahko prenaša samo krvnim sorodnikom, tako da Apo Maria Whang-Od že vrsto let svoji dve pranečakinji poučuje tovrstni umetnosti. 

Številne uporabnike družbenih omrežij so fotografije 106-letnice navdušile tako kot dejstvo, da so se odločili na naslovnici objaviti prav njo. Avtor fotografij je Artu Nepomuceno, na Instagramu pa je sliko naslovnice všečkalo krepko več kot 300.000 ljudi. Sledilci so se oglasili s pozitivnimi komentarji in pohvalami, nekateri so celo zapisali, da je naslovnica že postala legendarna.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.