Najboljša optična iluzija: kako je mogoče, da je avto zapeljal skozi steno

Magazin 25. Nov 202305:55 1 komentar
najboljša optična iluzija
Best Illusion of the Year Contest/YouTube

Je avtor pri izdelavi iluzije uporabil ščepec čarovnije iz Bradavičarke? Kako je mogoče, da je avtomobil zapeljal skozi platformo 9 3/4?

Kako je mogoče, da je avto zapeljal skozi opečnato steno na platformi 9 3/4? Posnetek, ki si je prislužil nagrado za najboljšo optično iluzijo leta, je prava poslastica za ljubitelje Harry Potterja.

Na spodnjem posnetku je mogoče videti iluzijo v akciji. Opečnati steni, ob kateri stojita dve figuri, zraven pa je tudi svetilka z napisom platforma 9 3/4, se približa avto. Na veliko presenečenje gledalcev avto zapelje skozi steno, pri tem pa stene ne podre ali raztrga. Tako iluzija poustvari magičen svet Harryja Potterja, v katerem so čarovniki na platformo 9 3/4 vstopili tako, da so šli skozi zid.

Je ustvarjalec iluzije uporabil ščepec čarovnije?

Na žalost ne. V steni je pravzaprav luknja, ki pa se je zaradi kota snemanja in osvetlitve ne vidi. Na tleh za luknjo so namreč narisane opeke, ki se popolnoma ujemajo z opekami v steni.

Muzej iluzij in Društvo za nevronsko korelacijo sta avtorju, britanskemu iluzionistu Mattu Pritchardu, podelila nagrado za najboljšo iluzijo letošnjega leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje