Napake, ki jih pri spletnih zmenkih delajo moški (po mnenju strokovnjakinje)

Magazin 04. Feb 202317:00
Spletni zmenek
Profimedia

Čeprav številni moški njenim nasvetom nasprotujejo, strokovnjakinja za zmenke Blaine Anderson pravi, da je to le dokaz, da moški težko prosijo za pomoč.

Velik del njenega dela je tako tudi prepričevanje moških, da s tem, da potrebujejo in iščejo pomoč pri zmenkih, ni nič narobe.

Kje imajo moški največ težav?

V nekaj letih svetovanja je Anderson opazila napake, ki jih samski moški delajo znova in znova. Kot je povedala za publikacijo Insider, pogosto izberejo napačno žensko ali napačno razumejo, kaj si samske ženske pravzaprav želijo.

Katere napake se ponavljajo znova in znova?
1. Nepremišljeno vpisovanje informacij v aplikacijah za zmenke

S profilom v aplikacijah za zmenke samski ustvarijo prvi vtis. Vendar številnim od profilov manjka izvirnost in premišljenost.

Aplikacije za zmenke so polne konkurence. Najboljši način, da se prebijete skozi to, sta specifičnost in pristnost, pravi Anderson. In ne to, da je vaša najljubša jed pica ali da v prostem času radi potujete. Razmislite, kakšno zgodbo želite povedati s svojim profilom. Kaj vas dela edinstvene?

2. Preveč informacij v razdelku “o meni”

Hkrati pa nekateri moški v svojih profilih delijo veliko preveč, pravi strokovnjakinja.

Razen če ne gre za najpomembnejše stvari, povezane z vašim življenjskim slogom, ki jih je dobro deliti, lahko deljenje podrobnosti, kot je uživanje drog, alkohola in drugih življenjskih navad, deluje proti vam.

Strokovnjakinja je ugotovila, da so njene stranke, ki vključujejo manj takih podrobnosti, pogosto uspešnejše pri iskanju osebe, ki je prava zanje.

3. Prikrivanje na profilnih fotografijah

Anderson moškim pogosto svetuje, naj bodo bolj premišljeni pri izbiri profilne fotografije.

Ker večina aplikacij dovoli le omejeno število fotografij, je pomembno, da izberete fotografije, ki so jasne in predvsem aktualne.

Vendar veliko moških izbere fotografije, na katerih imajo zakrit obraz – s sončnimi očali, klobukom ali slabo osvetlitvijo – in tudi telo, pravi Anderson.

4. Preveč sporočil pred prvim zmenkom

Moški pogosto pred osebnim srečanjem povedo preveč prek kratkih sporočil, kar se lahko osebi, ki prejema ta sporočila, zdi izjemno ali prepotentno.

Sporočila je dobro uporabiti kot pomoč pri logistiki. Razen če ste zelo spreten pisec sporočil, je običajno bolje, da prek teh poveste manj, pravi strokovnjakinja.

5. Pretvarjanje

Žalostno, a številni moški zmotno verjamejo, da se morajo pretvarjati, da bi pritegnili žensko. Moški so težko neposredni pri izražanju svojih želja v zvezi. Zato bodo včasih svoje vedenje spremenili, da bi bili videti impresivno, pravi. To na primer pogosto vključuje zapravljanje za drage vstopnice ipd., da bi naredili vtis na zmenku.

Vendar prav ta nejasnost in neiskrenost močno odvrneta ženske, pravi strokovnjakinja. Zato se eno njenih najpomembnejših sporočil glasi: pristnost je privlačna.

6. Izbira ženske, ki ni prava zanje

Običajno zaradi pomanjkanja samozavesti moški prezgodaj ”vlagajo” čustva.

“Številni samski – tako moški kot ženske – se bodo navezali na nekoga, ki navidezno ustreza vsem njihovim željam, vendar ne vrača zanimanja. Moške moram ves čas opominjati, da ”popolna” ženska ne bo nekdo, ki ne odgovarja na njihova sporočila.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Povzeto po www.insider.com