Naročnik ni plačal dela. Delavec je čakal, potem pa zgrabil motorko.

Magazin 15. Avg 202318:08 5 komentarjev
delavec, Irska, Dublin, maščevanje, neplačilo
REDDIT/r/Ireland (zajem zaslona)

Na družbenem omrežju Reddit je postal viralen posnetek delavca iz Irske, ki je na svoj način protestiral, ker mu niso plačali za opravljeno delo.

Slaba poslovna ali pa osnovna kultura imata včasih za posledico, da delavcem naročnik ne plača narejenega dela, piše časnik Slobodna Dalmacija, ki poroča o dogodku na Irskem, kjer se je to zgodilo.

Dogodek ni nekaj zelo posebnega v poslovnem svetu in se običajno rešuje s pogajanji ali na sodišču, obstajajo pa tudi drugi načini, piše časnik. Posnetek, objavljen na Redditu, ki je postal viralen, prikazuje enega od takšnih.

Delavec v irskem Dublinu, ki ni dobil plačila za svoje delo, je sklenil pravico vzeti v svoje roke. Ko je ugotovil, da s plačilom ne bo nič, je vzel motorno žago, se povzpel na streho družinske hiše in jo začel žagati. “To se zgodi, ko ne plačaš prekletega računa,” je vpil, medtem ko so prebivalci bežali iz hiše.

Domačini so povedali, da so že nekaj dni pred tem na ulici, kjer stoji hiša, opazili velike napise, ki so bili postavljeni v znak protesta. “(podjetje, naslov) ni plačalo za gradbena dela!” je pisalo na njih, poroča LadBible.

Pod objavo na Redditu so se zvrstili tudi komentarji, v katerih precej ljudi podpira dejanje delavca, češ da je to bolj učinkovito kot sodni postopki. “Pa smo spet v 80. letih prejšnjega stoletja,” je napisal eden od njih. “Moj oče se je močno opekel med delom pri delodajalcu, ki mu ni hotel plačati. Vlačili smo se po sodiščih kar nekaj let in na koncu smo denar iztožili od njegovih vnukov.” Seveda pa ni malo tudi tistih, ki menijo, da bi se problem lahko dalo rešiti tudi na bolj miren način.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje