Nasvet strokovnjakov: na štiri dele telesa nikoli ne nanašajte parfuma

Magazin 27. Sep 202115:48
parfum
Profimedia

Uporaba parfumov in dišav je za veliko ljudi priljubljen ritual, ki pa lahko na napačnih mestih povzroči več škode kot dišeče koristi.

V prispevku ameriškega portala Reader’s Digest so zapisali, da obstajajo deli telesa, na katere ne bi smeli nikoli nanašati parfuma, pa četudi je to nekaterim že postala vsakdanja navada. V nadaljevanju preberite, kateri štirje predeli mešanice opojnih dišav nikakor ne prenašajo dobro.

Lasje

Dišave in lasje niso dobitna kombinacija, saj jih parfumi in parfumske vode zaradi vsebnosti alkohola močno izsušujejo. Razdražijo lahko tudi lasišče in povzročijo prhljaj.

Roke

Čeprav so zapestja izjemno priljubljena mesta za nanos dišavnih mešanic, strokovnjaki to močno odsvetujejo, saj je koža tam posebno tanka in občutljiva. S parfumom lahko tako povzročite rdečico in razdraženost; če si z zapestjem podrgnete oči, pa lahko reakcijo prenesete tudi tja.

Pod pazduhami

Za mesto, znano po tem, da lahko oddaja sila neprijetne vonje, bi se zdelo precej logično, da tja nanesete najljubšo dišavo. Dermatologi odgovarjajo, da tega nikar ne počnite, saj lahko neposreden nanos parfuma povzroči vnetje kože, še zlasti če ga mešate s sredstvi, ki preprečujejo potenje.

Intimni predeli

Parfumiranje intimnih predelov lahko predvsem pri ženskah povzroči vaginalna vnetja, srbečico in hude bolečine, torej se resnično in močno odsvetuje.

Kam torej lahko nanesete parfum?

Pri Reader’s Digest svetujejo, da parfum privoščite gležnjem, vratu in zadnjemu delu nog pod koleni.

Ti deli telesa namreč več kot odlično oddajajo toploto, kar pomeni, da se bo vonj vašega parfuma odlično razvil, koža pa tam ni tako občutljiva in je dišava ne bo dražila.