5 najpomembnejših modnih dodatkov, ki bodo trendi to leto

Navdih 11. Apr 202318:00
Street Style
Profimedia

Da bi povečali vaš modni kvocient, vam predstavljamo 5 dodatkov, na katere morate računati v letošnjem letu.

Modni dodatki so prav tako pomembni kot naša oblačila, če ne še bolj. Če so dobro izbrani, lahko nadgradijo tudi najpreprostejši videz in mu dodajo določen slog. Od čevljev do pasov, nakita in torbic – vsak dodan element ima resničen vpliv na naš videz.

Čeprav se lahko zanesemo na preproste kose, kot sta brezčasna torbica in zlati nakit, da bi zagotovili stilsko popolno obleko, se lahko odločimo tudi za dodatke, ki so v trendu, da bi ustvarili oster videz. Zato je priporočljivo spremljati trende in opazovati, kaj se dogaja na modnih brveh, pa tudi, kaj nosijo najvidnejša modna dekleta. Letos vam lahko zagotovimo, da bo v skladu z najnovejšimi trendi vzletelo predvsem nekaj dodatkov. Tukaj je 5 kosov, ki bodo leta 2023 povsod.

Operne rokavice

Operne rokavice so se leta 2022 že začele uveljavljati na modnih brveh in na slavnih osebah na najrazličnejših dogodkih. Operna rokavica, ki s svojo dolžino pokriva dobršen del rok, bo letos popestrila vse naše obleke. Všeč so nam iz tila, kot pri Deveauxu, Adeamu ali Erdemu, iz usnja različnih barv, kot pri Alexandru McQueenu, okrašena z bleščicami, kot jih je v svoji kolekciji pomlad-poletje 2023 predstavil Germanier, ali celo s perjem, kot pri Jacquemusu. Dodajo nepogrešljiv pridih elegance, niso več samo spremljevalci večernih videzov in nadgradijo tako dolgo pleteno obleko kot ansambel s hlačnicami in zgornjim delom. Za priložnostno in ostro obleko jih lahko oblečete tudi pod preveliko majico, kot pri Marques’ Almeidi.

Erdem
Profimedia
Deveaux
Profimedia

Srebrn nakit

Zlati nakit je bil do zdaj priljubljen pri številnih modnih navdušenkah, saj je včasih veljal za elegantnejšega od srebrnega. Kot vedno v modi trendi prihajajo in odhajajo, leto 2023 pa naj bi ta trend spremenilo. Srebrni nakit, po možnosti grafičen in večplasten, počasi začenja izpodrivati zlato. Izberemo neusklajene uhane, impozantne prstane, kot so bili pri Acne Studios, debele manšete, kot na Givenchyjevi spomladansko-poletni reviji, ali sodobne ogrlice z velikimi verižicami, kot so bile na reviji Collina Strada.

View this post on Instagram

A post shared by Sophia Roe (@sophiaroe)

Maksi torbice

Po letih mini in celo mikro torbic se bodo leta 2023 vrnile maksi torbice. Na modnih brveh za pomlad-poletje 2023 so številni oblikovalci reinterpretirali velikansko torbo: v potiskanem in barvnem platnu pri Altuzarri, kot tkano usnjeno torbo pri Bottega Veneta ali velikansko torbo iz rafije in usnja pri Dsquared2, ki spominja na računalniško torbo XXL pri Louisu Vuittonu ali prevelik minaudière pri Sportmaxu … Naredite prostor velikim torbam v letu 2023!

Bottega Veneta
Profimedia
Sportmax
Profimedia

Bucket klobuk

V kolekcijah zadnjih nekaj sezon je bil že zelo prisoten, vendar v letu 2023 še ni rekel zadnje besede. Če je bil to zimo klobuček zaljubljen v puhasto in pisano umetno krzno, bo to poletje “bucket klobuk” zaradi obdelanih tkanin nekoliko bolj eleganten. Pozabite na tradicionalni bombažni klobuk, leta 2023 bo nadgrajen s kvačkanjem, tvidom kot pri Alberti Ferretti, kvačkano slamo pri Chloéju ali Zimmermannu ali celo svilenim žakardom kot pri Etru. Letos je treba upoštevati še en element: njegovo obliko, ki bo morala biti dobro strukturirana in katere rob se bo moral dovolj spuščati kot klobuk cloche.

Etro
Profimedia
Alberta Ferretti
Profimedia

Balerinke

Balerinke, ki so jih v zadnjih desetih letih zasmehovali številni kritiki, so se nam maščevale, česar nismo pričakovali. Balerinke se že nekaj mesecev ponovno pojavljajo na modnih brveh in na nogah izkušenih modnih navdušencev. 2023 naj bi torej pomenilo uradno vrnitev tega čevlja z elegantnimi linijami. Če želite prekiniti njihovo ravnost, jih kombinirajte z vrečastimi kavbojkami, lepimi nogavicami in izrazitimi barvami!

View this post on Instagram

A post shared by Sophia Roe (@sophiaroe)

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.