Ali koruzo kuhate? Preskočite to pogosto napako, ki jo delajo skoraj vsi

Navdih 17. Jun 202411:46 0 komentarjev
koruza
Foto: PROFIMEDIA

Koruzni storži so priljubljena poletna poslastica, ki jo mnogi radi pripravljajo na različne načine. Medtem ko je kuhanje koruze ena najbolj običajnih metod priprave, se pri tem pogosto dela napaka, ki lahko vpliva na okus in teksturo koruze.

Kuhana koruza je eno od živil, ki jih imajo skoraj vsi radi, še posebej v tem letnem času, ko je mlada in sladka. Vendar mnogi pri kuhanju delajo napake.

Prva napaka je v odstranjevanju listov. Koruzi pred kuhanjem ne odstranite vseh listov. Pustite vsaj dva ali tri, da pokrijete storže. Liste, ki ste jih odstranili, položite na dno posode za kuhanje in nanje razporedite koruzo. Nato koruzo pokrijte s preostalimi listi. S tem boste ustvarili izolacijo, zaradi česar se bo koruza hitreje skuhala in bo bolj sočna, poroča portal Krstarica.

Tudi ko gre za sol, večina od nas dela veliko napako, ko sol doda med kuhanjem. A takrat zrna postanejo trša in se koruza kuha dlje. Koruzo solite šele, ko je kuhana.

Čas kuhanja mlade koruze je kratek, saj bo pripravljena v največ 20 minutah. Pomembno je le, da kuhalno ploščo nastavite na najvišjo temperaturo.

Ko je koruza kuhana, jo pustite v vodi, da se na zraku ne izsuši. Svežo sladko koruzo lahko tudi zamrznete in jo skuhate pozimi, še svetuje Krstarica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!