Ana Roš po tretji zvezdici: “Sem v šoku, verjetno se bom zjokala proti večeru”

Navdih 19. Sep 202316:16 1 komentar

Restavracija Hiša Franko kuharske mojstrice Ane Roš Stojan je dobila najvišjo nagrado kulinaričnega vodnika Michelin in zdaj nosi največje možno število zvezdic. "Sem še v šoku, verjetno se bom zjokala proti večeru," je z iskrico v očeh komentirala vrhunska chefinja in dodala, da gre za uspeh ekipe, ki jo spremlja že vrsto let. Da sta že dve Michelinovi zvezdici izjemna popotnica za naprej, se je strinjal tudi chef David Žefran iz restavracije Milka.

Danes so še četrtič razglasili restavracije, ki so se prebile v slavni Michelinov kulinarični vodnik za Slovenijo. Hiša Franko Ane Roš Stojan je letos prejela tri zvezdice, kar je največje možno število.

Chefinja velikega uspeha še ni povsem dojela. “Sem še v šoku, verjetno se bom zjokala enkrat proti večeru,” je z iskrico v očeh komentirala Stojan Roš in dodala, da za uspehom stoji izjemna ekipa. “Tega nisem dosegla sama, ampak ekipa. 40-članska ekipa, ki je z mano že več kot pet let, ekipa, ki se seli na nove projekte, kot je tudi Pekarna Ana,” je povedala chefinja.

“Gre za ekipo, ki je zgodbo začela pisati že pred časom. Srčno upam, da se danes veselijo, to je njihov dan,” je dodala.

Ana Roš Stojan je pred leti prvo Michelinovo zvezdico proslavila z novo tetovažo, a kot pravi, tokrat ni pripravljena na bolečino. Je pa dodala, da so tri zvezdice izjemno priznanje. “To so take velike stvari in življenjske prelomnice, ki popolnoma drugače zarišejo poti za naprej. Je pa danes dan za mojo ekipo, jaz pa tista, ponižna na kolenih, ki se jim zahvaljuje.” Dodala je, da fokus Hiše Franko ostaja isti, zvezdice so zgolj potrditev dobrega dela. “Jutri je nov dan, gostje morajo biti enako srečni, kot so bili do zdaj. Na lovorikah uspeha ne smeš zaspati,” je še povedala. Celotno izjavo Stojan Roš si lahko ogledate na vrhu članka.

Restavracija Milka, ki deluje v Kranjski Gori, pa je prejela dve Michelinovi zvezdici. Chef David Žefran je dejal, da gre za dobro potrditev in motivacijo za naprej. “Še naprej bomo stremeli k temu, da bomo vsak dan boljši,” je povedal in dodal, da brez vrhunske ekipe, pridelovalcev in proizvajalcev ne bi šlo.

“Zgodba se sestavi, ko so stvari v ravnovesju in harmoniji,” je dejal, sinergija različnih ljudi pa po njegovih besedah prinese celostno izkušnjo.

Seznam restavracij v Sloveniji, ki so letos še prejele Michelinove zvezdice, najdete v prispevku: Michelinove zvezdice 2023: objavljamo seznam restavracij v Sloveniji 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje