Trenutek, ko je Ana Roš izvedela, da je dobila tretjo prestižno zvezdico (VIDEO)

Slovenija 19. Sep 202314:31 5 komentarjev

Restavracija Hiša Franko kuharske mojstrice Ane Roš Stojan je letos prejela tretjo Michelinovo zvezdico. Chefinja je novico izvedela v družbi svoje ekipe, trenutek razglasitve so pospremili bučni vzkliki in ploski navzočih.

Hiša Franko je z današnjim dnem postala 140. restavracija v svetu, ki se ponaša s tremi Michelinovimi zvezdicami. To je najvišje odlikovanje Michelinovega vodnika in enega najvišjih priznanj v svetu kuharije.

Kuharska mojstrica Ana Roš Stojan je novico o prejemu nove zvezdice izvedela kar prek videopovezave. “Imam odlično novico. Hiša Franko je nagrajena s tremi Michelinovimi zvezdicami,” je preko telefona obelodanil Gwendal Poullennec, mednarodni direktor Michelinovega vodnika. Razglasitev sta Ana Roš Stojan in njena ekipa pospremili z bučnim vzklikanjem in ploskanjem. Ob spremljavi skladbe We Are the Champions angleške skupine Queen pa je chefinja v svet poslala sporočilo: “Imamo to.”

Hiša Franko je ob novem uspehu zapisala, da je tretja Michelinova zvezdica priznanje njihovi ustvarjalnosti, inovativnosti in predanosti kulinaričnemu ustvarjanju. Kuharska mojstrica pa je poudarila, da gre za uresničitev sanj vseh članov družine Hiše Franko. “Mlada ekipa, ki trdo dela dan za dnem, leto za letom. Toda na koncu dneva nam je najbolj pomembno, da so gostje Hiše Franko zadovoljni. Nismo za vogalom in hvaležni smo za vsako dušo, ki si vzame čas, da se zapelje skozi divji svet doline Soče in uživa v naših čudovitih stvaritvah,” so povzeli v sporočilu.

V Hiši Franko so napovedali, da bodo še naprej presenečali, a hkrati ostali zvesti svoji filozofiji in ljubezni do doline Soče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje