Čehom je dovolj dragega Jadrana, našli so “novo Hrvaško”

Navdih 15. Jul 202318:05 3 komentarji
Poljska
Plaža Kohlberg na Poljskem (Foto: PROFIMEDIA)

Namesto na Hrvaško se vse več Čehov odloča za dopust na Poljskem.

Ob podražitvah, ki so jim na Hrvaškem priča od uvedbe evra v začetku letošnjega leta, Čehi zapuščajo svojo “prvo morsko ljubezen”, piše N1 Zagreb. Njihova “nova Hrvaška” pa je postala kar sosednja država – Poljska. O trendu, da se vse več Čehov namesto za Hrvaško raje odloči za Poljsko, sta poročala češka izdaja revije Forbes in poljski dnevnik Gazeta Wyborcza.

Da je Poljska vse bolj priljubljena, nakazujejo tudi podatki o prodaji nastanitev, ki je v primerjavi z lani narasla za 50 odstotkov, je povedal Ladislav Veselý, direktor portala za skupinsko nakupovanje Slevomat. Po njegovih besedah bo zanimanje le še naraščalo.

Poljska se lahko pohvali s kar nekaj atrakcijami, ki vključujejo neokrnjeno naravo, gradove, gore in jezera, pa tudi peščene plaže. Vendar pa to ni vse – tiskovna govornica turistične agencije Invia Jiřina Ekrt Jirušková je za Forbes povedala, da je tudi cenovna dostopnost tisto, kar dela Poljsko popularno.

Baltsko morje na Poljskem
Baltsko morje na Poljskem (Foto: PROFIMEDIA)

Za teden dni na Poljskem bodo tisti bolj skromni odšteli do 224 evrov, potovanje srednjega cenovnega razreda stane okoli 341 evrov, luksuzni dopust pa 736. Za nočitev v hotelu ali apartmaju je treba odšteti približno 35 do 40 evrov.

Na vprašanje, zakaj je namesto Jadrana izbrala območje Baltika, je Čehinja Zuzana odgovorila, da je s prijateljicami iskala alternativo za Hrvaško, navdušile pa so jih pozitivne kritike prijateljev, ki so že dopustovali na Poljskem. Vojtech, prebivalec Prage, pa je poudaril, da pogosto sreča Čehe, ki so obiskali Poljsko in se vrnejo s pozitivnimi izkušnjami, ki pričajo o razvoju infrastrukture in kakovosti storitev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje