Fotografija, ki jezi splet: ljudje iščejo igračo, a je ne najdejo. Jo vidite vi?

Navdih 13. Jun 202413:21 1 komentar
optična iluzija
Foto: Zajem zaslona/Reddit

Fotografija, ki se je razširila na spletnem portalu Reddit, je osupnila vse.

Optične iluzije in miselne uganke so lahko včasih pravi izziv.

Nekatere rešite v nekaj sekundah, medtem ko vam druge lahko vzamejo več ur. Pred kratkim so se ljudje kar precej namučili, ko so poskušali najti skritega medveda. A kljub stresu, ki ga lahko povzročijo uganke, so te odlične za vaš um, piše britanski Mirror.

Če želite preizkusiti svoj vid, ste na pravem mestu. Na Redditu je uporabnik v forumu FindTheSniper objavil ultimativni izziv. Ta stran je pogosto namenjena reševanju miselnih ugank, optičnih iluzij in podobnih izzivov, ki vas lahko dodobra zaposlijo.

“Moj otrok je na igrišču izgubil leoparda,” je zapisal uporabnik Reddita. Vaša naloga je, da poiščete to igračo, ki se skriva na tleh.

Odkar je bila fotografija objavljena, je zbrala že več kot 69.000 všečkov in 3.800 komentarjev. “Vau, ta je res zahtevna,” je zapisal eden od uporabnikov, medtem ko je drugi dodal: “Ne bi ga našel, niti če bi vedel, kje je.”

Komentatorji še svetujejo, da se osredotočite na sredino slike in jo povečate, saj je igrača precej manjša, kot bi pričakovali.

Miselne uganke so lahko zelo koristne. Študija, ki sta jo izvedli univerza v Exetru in King’s College London, je pokazala, da lahko tovrstne aktivnosti izboljšajo delovanje možganov za do deset let. Strokovnjaki menijo, da spodbujajo lateralno razmišljanje, kar povečuje ustvarjalnost in zadovoljstvo.

Če igrače še vedno niste našli, rešitev preverite tukaj. Reševanje ugank, kot je ta, lahko aktivira vaše možgane in vas spodbudi k razmišljanju zunaj običajnih okvirov.

Če ste leoparda našli, vam lahko samo čestitamo.

optična iluzija
Foto: Zajem zaslona

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje