Ganljivo: hčerka z viralnim tiktokom očetovo knjigo obrnila v uspešnico (VIDEO)

Kultura 14. Feb 202311:15
tiktok
Posnetek zaslona: TikTok/stonemaidens

Odvetnik in oče treh otrok Lloyd Devereux Richards je 14 let posvetil pisanju knjige, ki pa 11 let po izdaji pri bralcih ni požela veliko zanimanja. Da bi pospešila prodajo očetovega prvenca, se je njegova hči odločila, da bo na družbenem omrežju TikTok predstavila očetovo zgodbo pisateljevanja. Ganljiv posnetek je v nekaj dneh postal viralen, Richardsova knjiga pa se je zavihtela na lestvico najbolj prodajanih knjig na Amazonu.

Hči Lloyda Devereuxa Richardsa je na priljubljenem družbenem omrežju TikTok v očetovem imenu odprla račun in objavila 16-sekundni posnetek, v katerem je pojasnila, da je njen oče kljub službi in družini 14 let svojega življenja posvetil pisanju knjige, ki je izšla leta 2012. Oče naj bi bil po njenih navedbah zaradi izida knjige z naslovom Stone Maidens zelo srečen, čeprav literarno delo tudi enajst letih po izdaji pri bralcih ni poželo veliko zanimanja.

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound - e

“Zelo bi bila vesela, če bi lahko povečali prodajo,” je zato dodala hči, ki je posnetek pospremila s priljubljenim ključnikom #booktok (#knjižnitok, op. a.). Tega nadobudni bralci TikToka pogosto uporabljajo za razpravo o svojih najljubših avtorjih in izbranih knjigah. Po poročanju New York Timesa je omenjeni ključnik na družbenem omrežju leta 2021 avtorjem pomagal prodati 20 milijonov nastanjenih izvodov različnih knjig, navaja BBC.

Ključnik je očitno pomagal tudi njenemu očetu, ki je bil nad novico, da se je njegovo delo zavihtelo na vrh najbolj prodajanih knjig, izjemno presenečen in do solz ganjen. Hči ga je v posnetku še spodbudila, naj si v komentarjih prebere pozitivna sporočila bralcev, ki jih je njegov triler očitno navdušil. “Zaradi njih si na prvem mestu,” je dodala. Oče in hči sta knjižni uspeh proslavila z nakupom milkshaka. “Zadnjih nekaj dni … preprosto ne razumem. Počutim se blagoslovljenega,” je ob nazdravljanju s hčerko dejal Richards, medtem ko se je hčerka vsem zahvalila za nakup knjige.

@stonemaidens you all are amazing! Life can be hard and then it can be wonderful suddenly (still crying) #stonemaidens ♬ original sound - lloyd

Roman pripoveduje zgodbo o forenzičnem antropologu FBI, ki preiskuje serijskega morilca. Pisatelj je navdih in ideje za knjigo črpal iz dolgoletnih izkušenj, ki jih je pridobil kot odvetnik. A kot kaže, si Richards kljub novo pridobljeni slavi ne bo vzel veliko časa za počitek, saj je namreč že začel pisati drugi del knjige, še poroča BBC.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.