Kaj se zgodi, ko se naučite biti sami in uživati v svoji družbi?

Navdih 24. Jan 202318:00
ženska
Profimedia

Vse, ki znajo preživeti nekaj časa sami in ki to redno počnejo, čaka kar nekaj dobrih posledic.

Se bojite biti sami in zato vse konce tedna in proste popoldneve zapolnite z druženji s prijatelji, družino in partnerjem? Morda boste hoteli kak dan preživeti v svoji družbi, ko boste videli, kaj vse čaka tiste, ki to redno počnejo.

Kaj se zgodi, ko se naučite biti sami?

Bolj si zaupate

Ko ste sami, se lahko ponovno povežete s svojo intuicijo. Ni je lahko slišali in poslušati ob vsem hrupu, hitrem življenju in pritisku, ki ga čutite vsak dan. Če si boste znali zaupati, boste dobro opravili z vsako situacijo, ki vam jo prinese življenje.

Napolnite se z energijo

Ko ste sami, imate čas, da predelate čustva in misli, ki so se nakopičile v vas, podoživite in analizirate kakšno situacijo in razmišljate o čem, kar se vam zdi pomembno. Z urejenimi mislimi se boste veliko lažje zbrali, tudi spanec bo boljši, ko boste imeli vse razčiščeno.

Lahko delate vse, kar si želite

Ko ste sami, ni potrebnih kompromisov. Bi radi brali? Dajte. Bi raje počivali, kuhali, se ukvarjali s športom? Počnite to. Lahko se končno posvetite svojim hobijem in se pri tem ne omejujete. Ali pač ostanete doma, če čutite, da telo potrebuje nekaj več počitka. Nihče vas ne preganja in z nikomer se vam ni treba usklajevati.

Produktivnejši boste

Ko ste sami, se lahko osredotočite na svoje prioritete. Nihče vas ne bo motil in za nikogar vam ne bo treba poskrbeti. To je vaš pobeg od vsega, ko lahko npr. uredite sezname, naredite tisto opravilo, ki se mu radi izogibate, ali se lotite česa, za kar potrebujete mir.

Bolj boste cenili družbo drugih ljudi

Ko nekoga vidite skoraj vsak dan, pozabite, koliko vam v resnici pomeni in kako dobro se imate v njegovi družbi. Če boste nekaj ur tedensko sami, boste spoznali, kako posebni so vaši prijatelji, partner, družina …

Neodvisnost in samozavest

Ko se boste v svoji koži začeli počutiti dobro, vam ne bo več toliko pomembno, da prijatelji ne morejo na sobotni izlet, saj boste šli sami. Ali se boste peljali na kos torte v najljubšo slaščičarno, čeprav se tam ne boste z nikomer dobili. Samozavest in neodvisnost vam bosta pomagali na vseh življenjskih področjih, od odnosov, do službe, financ …

Kvaliteta nad kvantiteto

V samoti boste končno uvideli, da ne gre za to, s koliko ljudmi ste obkroženi, ampak kako se ob njih počutite. Počasi boste raje izbrali svojo družbo kot družbo čustvenih vampirjev in tistih, ki vas izčrpajo in pustijo slabe volje. Imeli boste tesne prijatelje, na katere se lahko zanesete, in prav nič vam ne bo mar, koliko jih je.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.