Kako dolgo lahko hranimo mokra oblačila v pralnem stroju?

Navdih 22. Apr 202417:57 0 komentarjev
Pranje perila, pralni stroj
Foto: PROFIMEDIA

Perilo običajno peremo takrat, kadar ob tem opravljamo tudi druga gospodinjska opravila. Včasih stroj vklopimo tudi ob odhodu v službo, po opravkih ... Ob vsem tem se lahko zgodi, da mokra oblačila preprosto pozabimo vzeti iz stroja, zaradi česar dobijo neprijeten vonj. Koliko časa lahko mokra oblačila hranimo v bobnu, ne da bi jih morali ponovno oprati?

Dobro je vedeti, koliko časa lahko mokra oblačila ostanejo v pralnem stroju, preden se jih odločite vzeti ven in jih dati sušiti. Ameriška podjetnica, kuharica in strokovnjakinja za dom Martha Stewart, pa tudi strokovnjaki pri Whirlpool Institute of Fabric Science, trdijo, da lahko mokra oblačila v pralnem stroju pustimo od osem do 12 ur.

Če seveda želite, da bi bila vaša oblačila čim bolj sveža, je najbolje, da jih čim prej spravite ven. Neprijeten vonj oblačil običajno povzroča pralni stroj, ki že dolgo ni bil očiščen, zato je tudi od tega odvisno, koliko časa v njem lahko hranite mokra oblačila, piše Klix.ba, ki ga povzema N1 Zagreb.

Neprijeten vonj lahko povzročita tudi vrsta detergenta ali mehčalca. Pri vsem je pomembno predvsem to, da vaša oblačila nimajo neprijetnega vonja, ne le zato, ker vas bo motilo, ampak tudi zato, ker je ta neprijetni vonj posledica razmnoževanja bakterij in plesni.

Če se torej želite izogniti puščanju mokrih oblačil v pralnem stroju, je najbolje, da vnaprej načrtujete, kdaj boste oblačila vzeli ven.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!