Kako je za Rogliča navijal Peter Prevc: Še dobro, da je ketna dol padla (VIDEO)

Navdih 27. Maj 202319:02 1 komentar
Giro d'Italia, primož roglič
PROFIMEDIA

Med množico slovenskih navijačev, ki je Primoža Rogliča bučno pospremila do zmage na letošnjem Giru, je bil tudi smučarski skakalec Peter Prevc. Ta je na Twitterju objavil posnetek norega vzdušja ob trasi današnje etape, ki je potekala tik čez mejo.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je z zmago na kronometru na Svete Višarje osvojil letošnjo dirko po Italiji.

Ob traso današnje etape se je zgrnila množica slovenskih navijačev, ki so pričarali enkratno vzdušje. Poleg številnih slovenskih zastav in bučnega navijanja je slovenskega kolesarja na vrhu Višarij pričakal tudi ogromen transparent, ki je pokrival kar 600 kvadratnih metrov površine.

Rogliča pa je ob poti med drugim bodril tudi vrhunski smučarski skakalec Peter Prevc. Ta je na Twitterju delil posnetek vzdušja ob progi, po kateri je pripeljal zmagovalec Gira, in k temu hudomušno pripisal: “Še dobro, da je ketna dol padla”. Rogliču se je na vzponu namreč z zobnika snela veriga, težavo pa je odpravil kar sam.

Čustveno pa je dirko pospremila tudi slovenska smučarka Ilka Štuhec, ki je prvemu slovenskemu zmagovalcu Gira čestitala za ta uspeh. Čestitke je prek Twitterja poslal tudi košarkarski zvezdnik Luka Dončić, te pa z vseh strani dežujejo tudi na drugih družbenih omrežjih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.