Kako se spominjamo najljubših srednješolskih profesorjev? (VIDEO)

Navdih 27. Maj 202320:23
Učilnica v srednji šoli
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Večina se svojih srednješolskih dni rada spominja. V spomin se vtisnejo predvsem prijateljstva in razne dogodivščine, ki dijake spremljajo na učni poti. Spomnimo pa se tudi nekaterih profesorjev. Mimoidoče smo povprašali, v kakšnem spominu so jim ostali njihovi najljubši srednješolski profesorji.

Mimoidoči, s katerimi smo se pogovarjali, se svojih najljubših profesorjev radi spominjajo. Med najpogosteje omenjenimi so bili profesorji in profesorice slovenščine in angleščine. Lepi spomini pa naše sogovornike vežejo tudi na profesorje nekaterih drugih predmetov.

Zakaj pa so bili ti pedagogi zanje tako posebni? Sogovorci so poudarjali predvsem njihovo človečnost in dober odnos do dijakov. Pri profesorjih so cenili tudi njihovo odprtost in pripravljenost na pogovor. “Zanimala se je tudi za nas,” je o svoji najljubši profesorici povedala mimoidoča.

Nekateri pa so pri najljubših profesorjih občudovali njihov način poučevanja in razumevanje do dijakov. “Bili smo fantovski razred in profesor slovenščine nas je znal res dobro motivirati. Ali pa nas ni obremenjeval s stvarmi, ki nas v tistih letih niso zanimale,” je povedal eden izmed sogovorcev. Drugi so se z najljubšimi profesorji pogovarjali o zapletenih temah in si celo izmenjevali knjige.

View this post on Instagram

A post shared by N1 Slovenija (@n1slovenija)

Nekateri profesorji pa so svoje dijake očarali s svojo karizmo. “Profesor Mahnič se je postavil pred tablo in predaval. Vsi smo ga poslušali in imeli radi, očitno je res imel neko karizmo,” je svoje spomine sklenila ena od sogovornic.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.