Kakšen pomen ima število 1 v rojstnem datumu?

Navdih 17. Feb 202308:00
število ena
Profimedia

Numerologija je stara veda, ki proučuje vpliv števil na naše življenje. Poglejmo si, kaj naj bi numerološko pomenilo, če imamo v svojem datumu rojstva število 1.

Numerologija skozi datum rojstva razlaga značaj in usodo človeka, saj ima vsako število svoj simbolni pomen, s katerim lahko dobimo vpogled v določene osebnostne lastnosti.

Po mnenju numerologov so ljudje s številko 1 zelo pristni in imajo močne ambicije ter jasne življenjske smernice. Več števil 1 ima oseba v datumu rojstva, bolj prevladujejo omenjene navedene lastnosti za to število.

Posamezniki, rojeni na datum, ki vsebuje število 1, naj bi bili izjemno pošteni ljudje, ki imajo visoko raven samospoštovanja. V življenju poslušajo sebe in ravnajo tako, kot mislijo, da je racionalno in pravično. So izjemno delavni in samostojni.

Njihovi energiji vlada sonce, kar kaže na veliko potrebo po neodvisnosti. Ti ljudje so zelo inteligentni, privlačni in imajo veliko skritih sposobnosti.

Ena od njihovih prevladujočih lastnosti je tudi, da so močno povezani z naravo. Uživajo v zelenju ter opazovanju rastlin in živali. So pogosto rojeni naravoslovci.

Njihov temperament se lahko marsikomu zdi neukrotljiv, saj želijo živeti po lastnih pravilih.

Prevzete naloge opravijo s polno predanostjo in so pri svojem delu domiselni in ustvarjalni. Težje pa se znajdejo pri skupinskem delu, saj najraje vse opravijo sami.

Nekatere njihove pomanjkljivosti so lahko močan ego, bahanje in aroganca. Dokler jih ljudje ne spoznajo od bližje, se lahko zdijo hladni in zadržani. A to je pogosto le njihov obrambni mehanizem.

Še ena od njihovih slabosti je, da težko prosijo za pomoč. Pripravljeni so se popolnoma izčrpati, preden se z nekom posvetujejo ali koga prosijo za pomoč. To je področje, na katerem morajo delati, če želijo v življenju napredovati in se razvijati, so zapisali na spletni strani Sensa RS.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.