Najboljši hotel na svetu je v sosednji državi: kako je videti (FOTO)

Navdih 23. Sep 202305:49
pogled na vrt z bazenom
Foto: PROFIMEDIA

Pred dnevi so v Združenem kraljestvu podelili prestižen naziv: najboljši hotel na svetu. Na vrh seznama 50 hotelov po vsem svetu se je zavihtel butični italijanski hotel s pogledom na jezero Como. Bi pokukali na ekstravagantno posestvo z imenom Passalacqua?

Hotel Passalacqua se je na zavidljivo prvo mesto lestvice povzpel že po dobrem letu od odprtja. Čeprav je uradno odprt od junija 2022, so se po hodnikih poslopja nekoč sprehajale ene najpomembnejših zgodovinskih osebnosti, med drugim Winston Churchill in Napoleon Bonaparte.

Hotel Passalacqua
Foto: PROFIMEDIA

Posestvo, ki je skozi stoletja zamenjalo več lastnikov, je konec 18. stoletja za grofa Andrea Lucinija Passalacqua zasnoval in zgradil vodilni milanski arhitekt Carlo Felice Soave. Po smrti zadnjega grofa je prestižna vila ostala brez dediča. V naslednjih letih in desetletjih si je lastniško listino izmenjalo več lastnikov. Leta 2018 je vilo Passalacqua kupila družina De Santis, domačini z jezera Como, ki imajo v lasti znamenit Grand Hotel Tremezzo.

Na posestvu luksuznega hotela želijo znova obuditi italijansko tradicijo villeggiature. Pojem ne označuje zgolj počitniškega oddiha, ki so ga meščanske družine ob začetku poletja težko pričakovale. Gre za stanje duha, “priložnost za regeneracijo telesa, bogatenje duše in širjenje uma”, so zapisali na spletni strani hotela.

Dnevna soba s klavirjem
Foto: PROFIMEDIA
Pogled v modro sobano
Foto: PROFIMEDIA

Ogromne elegantne sobane z natančnimi baročnimi detajli so raj za ljubitelje umetniških presežkov.

Nič manj premišljena in pomembna kot notranjost je tudi okolica hotela. Posestvo s pogledom na jezero Como je obdano z ogromnim vrtom, na katerem se gosti lahko izgubijo v labirintu žive meje, osvežijo v bazenu ali spijejo kavo v rustikalni kavarni na notranjem vrtu.

Kavarna v notranjem vrtu
Foto: PROFIMEDIA

Tako kot nekoč je tudi danes celotno pritličje namenjeno prostočasnim užitkom, od intimnega barskega kotička do knjižnice in dveh jedilnic, obdanih s freskami.

Hotelski bar
Foto: PROFIMEDIA

Gostje lahko izbirajo med 24 sobami. Za nočitev v luksuzni sobi pa odštejejo najmanj 1.500 evrov na noč.

Družina De Santis, ki ima hotel v lasti, je umetniška dela in unikatne starine, ki krasijo notranjost hotela, kupila na bolšjih trgih in dražbah po Italiji.

hotelska soba hotelska soba
Foto: PROFIMEDIA
Prestižna kopalnica v baročnem slogu Prestižna kopalnica v baročnem slogu
Foto: PROFIMEDIA
ogromni lestenec nad sobano ogromni lestenec nad sobano
Foto: PROFIMEDIA