Pokukajte v vilo Jima Carreyja: prodaja jo za 27 milijonov

Navdih 08. Feb 202321:16
Jim Carrey prodaja hišo
Sotheby's/CNN

Številni so se razveselili, ko so videli, da svetovno znani igralec Jim Carrey prodaja svojo vilo v Los Angelesu. Četudi si jo lahko privoščijo le redki, lahko vanjo vsaj pokukajo na fotografijah v njegovem oglasu.

Svetovno znani igralec Jim Carrey prodaja svojo vilo v Kaliforniji. Za hišo s petimi spalnicami in devetimi kopalnicami si želi prejeti skoraj 29 milijonov ameriških dolarjev, kar je približno 27 milijonov evrov.

Po navedbah Sotheby’s International Realty, ki skrbi za prodajo njegove nepremičnine, se vila z 12.700 kvadratnimi metri razteza na več kot dveh hektarjih zemlje. Locirana je v prestižnem predelu Los Angelesa z imenom Brentwood.

Na fotografijah, ki spremljajo njegov oglas, lahko vidimo vse elemente dvorcev slavnih: od klavirja do zunanjega teniškega igrišča. Fotografije pa ponujajo tudi bolj oseben vpogled v življenje kmalu nekdanjega prebivalca te vile, in sicer njegove lastne umetnine.

Sotheby’s/CNN

Carrey namreč ni le igralec, ampak tudi slikar in kipar, ki je že večkrat razstavljal v galerijah v Kanadi in Združenih državah Amerike (ZDA). Poleg nedavne zbirke nezamenljivih žetonov (ang. non-fungible tokens oziroma NFT) in žgočih političnih karikatur, ki jih je v času predsedovanja Donalda Trumpa redno objavljal na Twitterju, je igralec znan tudi po  barvitih slikah na platnu.

Med njegovimi slikami, ki so vidne na objavljenih fotografijah, je tudi umetnina z naslovom Hooray We Are All Broken (op .a. Juhu vsi smo zlomljeni), ki prikazuje štiri abstraktne figure s pikami na svetlem ozadju. Na fotografiji njegovega vrta pa lahko vidimo tudi golo bronasto skulpturo z imenom Ayla, ki jo je prav tako ustvaril sam.

Na ogled so tudi druga Carreyjeva dela, vključno s slikami, ki so se pojavile že v kratkem dokumentarnem filmu I needed color (op. a. Potreboval sem barvo). V filmu, prvič predvajanem leta 2017, je igralec spregovoril o svojem umetniškem procesu.

Sotheby’s/CNN

“Ko sem res začel veliko slikati, sem postal tako obseden, da se v svojem domu nisem imel kam premakniti,” je povedal v šestminutnem filmu. “Slike so bile povsod. Postajale so del pohištva, jedel sem na njih.”

“Po barvi slik lahko razberete, kaj mi je všeč,” je dodal. “Po temi na nekaterih od njih lahko razberete o mojem notranjem življenju. Po svetlobi na nekaterih od njih pa lahko razberete, česa si želim.”

Njegove umetnine sicer niso vključene v izklicno ceno skoraj 29 milijonov ameriških dolarjev, prav tako vanjo niso vključeni uokvirjeni kostumi, ki jih je Carrey nosil med snemanjem filma Batman Forever (Batman za vse večne čase) leta 1995.

Sotheby’s/CNN

Kdorkoli bo kupil ta dom iz 50. let prejšnjega stoletja, poln svetlobe, bo lahko užival tudi v domači kinodvorani in bazenu s slapom.

Carrey je svojo odločitev, da zapusti dom, ki ga ima v lasti že skoraj 30 let, pojasnil za Wall Street Journal, rekoč, da v njem ne preživi več veliko časa. “Želim, da še kdo drug uživa v tem domu, kot sem užival jaz,” je dejal, potem pa citiral besedilo uspešnice Davida Bowieja: “Ch-ch-ch-changes” (op. a. Spremembe).

Avtor: Oscar Holland, CNN

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar